10 greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată

Ce nu fac niciodată oamenii de succes? A învăța din succesul celorlalți este un mare avantaj în carieră. Însă a cunoaște greșelile pe care le-au făcut alții poate reprezenta elementul de care ai nevoie pentru a reuși.

Tocmai de aceea, mai jos găsești zece sfaturi de la oameni de succes din toată lumea despre greșeli pe care nu ar trebui să le faci niciodată: 

1. Greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată: Să nu ai curajul să faci pasul următor în carieră – Grant Cordone (fondator Cordone Capital)

Lipsa curajului este principalul motiv pentru care oamenii nu avansează în carieră. Trebuie să înveți să fii pregătit mereu pentru o eventuală oportunitate care ți se arată. Iar pentru asta ai nevoie de încredere și de perseverență. Ai nevoie de disciplină ca să fii mereu pregătit și motivat.

2. Să te lași pe tânjeală – Michael Ovitz (co-fondator CAA și fostul președinte al companiei The Walt Disney)

Este foarte tentant să fii leneș. Să lași pe mâine ce poți face azi. Însă pentru a te depăși, ai nevoie să muncești foarte mult. Să îți dorești ceva, să ai un obiectiv bine fixat și să fii dispus să faci aproape orice pentru a-l obține. Așa că, dacă vrei să reușești, trebuie să fii dispus să muncești.

Citește și: 5 secrete care te vor aduce mai aproape de fericire de la Bill Gates

3. Greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată: Să ai o atitudine negativă – Barbara Corcoran (fondator The Corcoran Group)

De cele mai multe ori atitudinea este elementul cel mai important pe care îl analizează angajatorul atunci când vrea să te cunoască. Din ce în ce mai mulți manageri au înțeles că este suficient ca un singur om din echipă să aibă o atitudine negativă ca un întreg grup să aibă de suferit. Tocmai de aceea, o atitudine pozitivă, optimistă, încrezătoare te poate ajuta foarte mult în carieră. 

4. Să aștepți prea mult să iei o decizie – Shaun Rawls (fondator și CEO Rawls Consulting)

General Colin Powell avea un principiu de viață: ai nevoie să știi 40% din 70% din informație pentru a putea lua o decizie. Dacă vei aștepta să fii 100% sigur de ceva, sigur o să piezi foarte multe oportunități. De aceea, încrede-te în instinct, în cunoștiințele pe care le ai și în experiența pe care ai acumulat-o până acum și sigur o să îți fie bine. 

5. Greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată: Să nu zâmbești – Holly Parker (CEO The Holly Parker Team)

Puterea zâmbetului este de multe ori subestimată. Un gest cald poate provoca o încredere imediată a interlocutorului. Îți va accentua atitudinea pozitivă și te va ajuta să o relație mai bună cu oamenii din jurul tău. Cu cât mai sincer va fi zâmbetul, cu atât mai mare va fi impactului acestuia. În plus, studiile arată că oamenii care zâmbesc mai mult sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai creativi.

Citește și: Cum poți să conduci, de acum înainte, toate întâlnirile de birou ca Oprah

6. Să te concentrezi pe mai multe lucruri în același timp – James Daily (fondator Daily Law Group)

Prea mulți oameni ai multe idei briliante pe care nu le-au început niciodată. Așa că, în loc să te concentrezi pe prea multe lucruri, găsește-ți unul care să te pasioneze și încearcă să fii cel mai bun din lume la asta.

7. Greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată: Să nu îți notezi întâlnirile importante în calendar – Dennis Najjar (co-fondator AccountingDepartment.com)

Mai ales pentru antreprenori, regula succesului ține de doar un singurul lucru: calendarul. Să fii organizat este esențial atunci când cauți drumul succesului, așa că e bine să îți notezi toate întâlnirile și task-urile în calendar. În acest fel, nu va trebui să te chinui să le ții minte … sau și mai rău, să uiți lucruri importante.

Citește și: 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să-ți schimbi cariera

8. Să începi să imiți succesul altora – Luke Freiler (CEO și co-fondator Centercode)

Dacă te apuci de mâine să porți doar pulovere sau tricouri negre nu înseamnă că o să ajungi ca Steve Jobs. Liderii adevărați nu încearcă niciodată să îi copieze pe alții, ci să ia anumite componente care au fost reușite în drumul lor pe care să le aplice personalizat pe problemele pe care le au. Succesul vine atunci când îți găsești propria cale!

9. Greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată: Să încerci să controlezi totul – Alon Raijic (CEO Review Home Warranties)

Dacă vrei să îți atingi obiectivul trebuie să încerci să scapi de gândirea greșită că ai nevoie să controlezi totul. În schimb, trebuie să știi când și cum să îți aloci timpul pentru a face cu adevărat diferența. Cheia către succes este să poți spune că ești mulțumit atât de viața profesională, cât și de cea personală. Iar pentru asta trebuie să știi să delegi. 

10. Să nu te aventurezi în necunoscut – James Sixsmith (fondator și CEO Trade Context și co-fondator SpeedUpTrader)

Pentru a cunoaște succesul ai nevoie să ai curajul de a ieși din zona de confort și de a te aventura în necunoscut. Chiar dacă asta înseamnă să te lupți cu un adversar dintr-o categorie mai mare sau să intri într-un domeniu total nou. Ideea este că nu ai cum să piezi, dacă stai temător în biroul tău. Așa că, fă-ți curaj și aventurează-te în necunoscut. Acolo te va aștepta succesul!