10 sfaturi de la Oprah care te vor ajuta în carieră

Miliardara americană Oprah Winfrey este considerată una dintre cele mai puternice femei din lume și una dintre cele mai influente personalități internaționale. Mereu în căutarea perfecționării, vedeta încearcă să învețe din întâlnirile pe care le are cu personalități marcate precum Maya Angelou, Dalai Lama sau Nelson Mandela. De fiecare dată îi întreabă pe aceștia “ce este viața” și cum au reușit să treacă prin toate încercările cu care i-a așteptat aceasta sau “ce este fericirea” și cum au făcut să atingă pacea interioară.

Vorbește cu fiecare ocazie despre ce înseamnă succes, dar și despre eșec. Despre cum poți să-ți păstrezi optimismul și speranța în timpul unui drum cu multe încercări. Oprah încearcă să îi ajute pe cei care se întorc către ea pentru a se ghida în viață să fie pregătiți să preia controlul vieții lor și să nu le fie teamă să facă orice este nevoie pentru a-și îndeplini visurile.

Iar în acest articol, vă aducem zece dintre sfaturile pe care ni le dă vedeta care sigur te-ar putea ajuta în a atinge cariera pe care ți-o dorești. Pregătiți? Luați creionul sau tastatura și notați:

1. Întotdeauna încearcă să faci tot ce poți

Oprah a spus în nenumărate rânduri că definiția sa pentru succes este atunci când toată pregătirea ta întâlnește ocazia potrivită. Filosofia ei de viața este aceea că suntem responsabili pentru viața noastră și suntem datori să facem de fiecare dată, în fiecare moment, ce putem pentru a ne pregăti pentru oportunitățile care ne așteaptă în viitorul. Noi trebuie să fim pregătiți de fiecare dată.

2. Putem să avem totul … însă, cel mai probabil, nu în același timp

Vorbind despre parteneriatul pe care îl avea cu Weight Watchers, vedeta spunea, într-un interviu pentru revista People, că poate să mănânce tot ce vrea, însă nu poate să facă asta în același timp. Oprah vorbește aici despre o viață echilibrată care nu poate să ne aducă decât liniștea de care avem nevoie pentru a fi pregătiți pentru succes.

3. Ai încredere în oamenii care sunt cinstiți cu tine

Probabil că acest sfat nu este unul de care să ținem cont doar în carieră, dar, spunea Oprah pentru Vanity Fair, că ar trebui să avem încredere în oamenii care sunt cinstiți cu noi.

Dar și că ar trebui să acceptăm cine ne arată aceștia că sunt încă de la prima întâlnire. Oricât de greu ne-ar fi să acceptăm asta. Și oricât de complicat ar fi această încercare, mai ales când persoana respectivă “poartă de fiecare dată rochii, sau pantaloni diferiți”.  

4. Găsește exact lucrul care ți se potrivește

Într-o întâlnire la Stanford Graduate School of Business, miliardara vorbea despre cât de important este să facem ce ne place. Ne îndemna atunci să găsim ce ni se potrivește. Să avem un scop. Și să fim motivați. Dacă reușim, atunci nimeni nu ne mai poate împiedica să ne atingem visul … oricare ar fi el.

5. Găsește-ți sursa de unde îți poți trage energia și puterea de care ai nevoie

În revista Essence, Winfrey vorbește despre momentul în care a renunțat la emisiunea sa de televiziune și toată lumea îi spunea că acum o să rămână fără putere, fără să mai aibă vreo influență, fără să mai aibă succes. Iar ea le-a spus atunci că nu o emisiune îți poate oferi asta. Oprah crede că fiecare dintre noi trebuie să ne găsim locul de unde ne luăm energia, creativitatea, bucuria, puterea, succesul … că este spiritualitate, familie sau meditație, pentru fiecare există ceva de care să se țină atunci când are nevoie. Iar noi trebuie să ne găsim acest loc. Odată ce facem asta, atunci am găsit puterea autentică.

6. Nu toate zilele vor fi bine

Într-un articol din revista O, numit “The Top 20 Things Oprah Knows For Sure“, Winfrey scria “Every day is a chance to start over / Fiecare zi este ocazia să o iei de la început”. Vedeta ne sfătuiește să acceptăm că nu toate zilele vor fi bine. În acest fel vom fi pregătiți pentru încercările care ne vor aștepta. Și vom ști cum să le rezolvăm. Mai mult decât atât, vom ști cum să ne bucurăm de zilele bune.

7. Urmărește-ți intuiția

Într-un master class, Winfrey încerca să reducă toate lecțiile importante pe care le-a învățat în viața sa în doar două ore și atunci a spus că cel mai important sfat pe care l-a primit în viața sa a fost: “You cannot hear the still, small voice of your instinct, your intuition, what some people call God, if you allow the noise of the world to drown it out / Dacă vei lăsa să auzi zgomotul lumii, vei îneca glasul instinctului tău, al intuiției tale”. Și adăuga Oprah: “So, shut out the haters and the well-wishers and the sales clerk who thinks that dress is so versatile / Așa că, închide-le gura tuturor celor care știu ei mai bine, tuturor celor care te critică, tuturor celor care nu te lasă să zbori și ascultă-ți instinctul”.

8. Fii recunoscător pentru tot ce ai

Vedeta vorbește de fiecare dată despre cât de important este să învățăm să fim mulțumiți cu ce avem, spunând că dacă vom fi recunoscători pentru ce avem, atunci vom ajunge să avem mai mult. Dacă, în schimb, ne vom concentra doar pe ce nu avem și vom fi frustrați și nemulțumiți din această cauză, atunci nu vom avea niciodată suficient.

9. Nu-ți fie frică să greșești

Probabil că este o lecție pe care ar trebui să o învățăm încă de la școală … Oprah a descoperit lucrul acesta de curând, atunci când lucra să lanseze propria sa stație de televiziune, în 2013. Atunci nu era deloc mulțumită de cum mergeau lucrurile. Și povestește că a avut nevoie să își ia puțin timp pentru a analiza unde ajunsese în viața sa pentru a-și recâștiga încrederea de care avea nevoie pentru a se întoarce la muncă. Oprah ne îndeamnă: “Think like a queen. A queen is not afraid to fail. Failure is another steppingstone to greatness / Gândește ca o regină. Unei regine nu îi este niciodată teamă să greșească. Greșeala este doar o altă piatră de încercare în drumul către succes”.

10. Învață din fiecare greșeală pe care o faci

La final, Winfrey ne îndeamnă să transformăm fiecare greșeală într-o lecție din care să învățăm. Să folosim toate aceste momente pentru a ne îmbunătății. Să le întoarcem în folosul nostru și să nu le lăsăm să ne doboare, din contră să ne facă mai buni.