3 modalități pentru a-ți da seama dacă poți să fii un manager bun

Tu crezi că ai fi un manager bun? Poate și voi ați întâlnit copii care visează să devină șefi atunci când o să fie mari. Cam așa se întâmplă și cu mulți angajați care își doresc poziții de conducere, deși nu sunt încă pregătiți pentru ele sau poate nu știu nici măcar ce înseamnă o astfel de poziție. Și, din nefericire, mulți conducători sunt tentați să promoveze oameni buni în astfel de poziții, deși este încă prea devreme pentru ei. 

De ce spunem din nefericire? Pentru că de multe ori în astfel de situații echipa este nemulțumită, iar rezultatele nu sunt pe măsură. Atunci când primești aceea șansă extraordinară de a conduce o echipă, trebuie să știi că ești pregătit pentru ea. Și că vei reuși. 

Nu este rău să fii ambițios. Să-ți dorești mai mulți bani, mai multă putere și să mai multă responsabilitate. Dar atunci când faci acest pas important trebuie să te asiguri că ai tot ce îți trebuie pentru a reuși. 

De ce o poziție de conducere poate nu este o idee foarte bună chiar și pentru un angajat exemplar? Uneori, succesul lor nu se traduce și într-o echipă mulțumită și eficientă. Atunci când sunt puși față în față cu birocrația, cu probleme specifice lucrului cu oamenii și, în special, cu subalternii, cu împărțirea bugetului și alte probleme administrative, nu mai dau același randament. Iar lucrul acest devine frustrant pentru ei și costisitor pentru business. De altfel, doar în Statele Unite ale Americii performanțele slabe ale managerilor au costat companiile nu mai puțin de 360 de miliarde de dolari anual

Dar dacă ești un angajat muncitor, determinat și cu aspirații foarte mari, nu înceta să visezi și să te pregătești pentru job-ul pe care ți-l dorești. Însă, recomandarea noastră este ca, înainte să accepți o funcție de conducere, să citești pașii de mai jos și să afli dacă poți să fii un manager bun:

Citește și: 4 semne că acesta este locul de muncă potrivit pentru tine

Care este motivul pentru care vrei să obții această funcție de conducere

Peste 60% dintre managerii millennials spun că au vrut o funcție de conducere pentru mărirea salarială și beneficiile care au venit odată cu noua funcție. Nu erau motivați de lucruri precum conducerea unei echipe, îmbunătățirea proceselor de lucru sau rezolvarea unor situații de criză. 

Înainte să faci pasul către o poziție de conducere, fii sincer cu tine. Ești entuziasmat de oportunitățile de creștere care vin odată cu această schimbare? Vrei să înveți despre leadership pentru ca, poate, ulterior să poți să-ți conduci propria companie? Te interesează lucrurile administrative și îți place să-i ajuți pe alții? Un manager bun nu se vede doar prin prisma rezultatelor sale, ci și prin abilitatea de a-i ajuta pe ceilalți să aibă succes. 

Citește și: Cum ar trebui să-ți dai demisia. Și cum ar fi bine să scrii mailul din ultima zi de muncă

Cum îți evaluezi succesul profesional actual

Înainte să te gândești la o funcție de conducere trebuie să fi arătat că ești un angajat exemplar, cu rezultate extraordinare. Dacă colegii și subalternii tăi nu te văd ca pe cineva de succes, va fi foarte greu să ai autoritatea necesară pentru a fii un manager bun.

Apoi, după ce ai demonstrat că ai avut rezultate foarte bune, măsurate clar și sustenabil, trebuie să demonstrezi că îți dorești 100% să performezi și într-o poziție de conducere. Pe lângă rezultate foarte bune, trebuie să te intereseze ce se întâmplă în jurul tău. Să  știi mereu care sunt rezultatele obținute, ce întâlniri cu clienții și ce relații sunt construite cu aceștia, cum interacționează și cum se lucrează între departamente. Iar pentru asta ai nevoie să asculți activi și să fii un bun observator. Doar având aceste informații și putând să le dai mai departe, vei obține încredere colegilor și respectul managerilor. Iar asta te va ajuta să îți construiești o relație de succes cu echipa pe care o vei conduce.

Citește și: 10 greșeli pe care oamenii de succes nu le fac niciodată

Cât de ușor îți este să construiești relații cu alte persoane

În final, atunci când îți dorești să obții o funcție de conducere trebuie să te gândești la cum îi poți cunoaște și îi poți ajute pe colegii tăi, cum poți construi relații solide cu clienții și partenerii de afacere. Și nu trebuie să păstrezi toate aceste informații doar pentru tine. 

Un manager bun este cel care reușește să ajute compania, nu doar să facă lucruri bune pentru el. Doar arătând că îți dorești să-i ajuți pe cei din jur, echipa ta va avea încredere în tine. În plus, nu uita că sinceritatea este cea mai importantă calitate pentru cineva care are ca obiectiv o funcție de conducere. Așa că, fii sincer atât cu tine, cât și cu oamenii cu care lucrezi, indiferent de poziția lor în companie. 

Dacă ai nevoie de un sfat profesional, de ajutor în a-ți construi un CV profesionist, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.