4 modalități prin care a crește moralul echipei pe care o conduci

Cum poți crește moralul echipei pe care o conduci? Ce poți face pentru ca ei să se simtă în siguranță, să simtă că sunt apreciați? Un lider adevărat îi ajută pe ceilalți să crească, să se dezvolte, să-și atingă potențialul. 

Există foarte mulți pași pe care îi poți face pentru a crește moralul echipei pe care o conduci. Unele acțiuni pot fi de scurtă durată – lucruri pe care să le faci chiar de azi. Altele presupun o strategie pe termen lung – schimbarea culturii organizaționale, adaptarea procedurilor. 

Dar ce poți face? Mai jos găsiți patru modalități prin care a crește moralul echipei pe care o conduci:

1. Cum poți crește moralul echipei tale? Comunicarea este cheia

Este bine să le arăți oamenilor din echipa ta cât de importanți sunt pentru compania din care fac parte. Iar comunicarea este cheia. Team building-uri, ieșiri, happy hours. Este important să comunici cu ei – nu doar profesional, ci și personal. Găsește punctele comune și pune accent pe el. În plus, recomandarea noastră ar fi să existe o discuție one-on-one măcar odată pe săptămână. Chiar și online. Chiar și printr-o discuție într-un chat de Slack. Este important să comunici. Doar așa se câștigă încrederea și se construiesc relațiile de durată. 

Citește și: Cum să-ți cauți oameni pentru echipa ta: sfaturi de la Elon Musk

2. Descoperă secretul fericirii

Cum poți ajunge mai aproape de fericire? Ascultându-l pe Bill Gates. Despre asta am scris în articolul 5 secrete care te vor aduce mai aproape de fericire de la Bill Gates.

3. Cum poți crește moralul echipei tale? Pauzele mici sunt foarte importante

Nu poți fi acolo pentru echipa ta dacă nu ești o prioritate pentru tine. De aceea, pauzele sunt esențiale – atât pentru tine, cât și pentru ceilalți oameni din echipa ta. Nu trebuie să te deconectezi total, dar trebuie să îți încarci bateriile și să te relaxezi puțin. Poți face chiar câteva exerciții de mindfullness, de respirație, de relaxare. Poți să ieși la o plimbare în parc. Poți să te joci puțin cu animaul de companie. Sau să te bucuri de o gustare sănătoasă și hrănitoare. Orice ai alege, pauzele sunt esențiale. Așa că, acordă-ți timp pentru tine. Și încurajează-i și pe ceilalți să facă același lucru.

Citește și: 5 roluri diferite pe care ți le dorești neapărat în echipa ta

4. Cum poți crește moralul echipei tale? Arată-le cât de importanți sunt pentru tine, pentru echipă și pentru compania din care fac parte

Dacă angajaților le este greu să ceară o zi liberă sau concediu, atunci este o problemă. Trebuie să le arăți cât sunt de importanți. Să îi încurajeză să ofere feedback. Să îți spună de fiecare dată când au o problemă. Și, cel mai important, să simtă că munca lor este apreciată – iar această apreciere se vede atât în remunerație, cât și în beneficiile oferite de companie. Ajută-i să se dezvolte, oferindu-le acces la resurse, cursuri, informații. Fii acolo pentru ca ei să reușească să-și atingă adevăratul potențial. Încurajează-i să-și dorească mai mult și oferă-le siguranța de a vorbi liber și deschis. Doar dacă sunt relaxați pot fi productivi. Și doar dacă angajații sunt productivi, echipa și implicit compania câștigă. Gândește-te la acest lucru atunci când vei vorbi data viitoare cu echipa pe care o conduci.


Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.