5 aplicații care te vor ajuta să fii mai productiv

Ești un om ambițios? Atunci sigur și tu suferi din cauza lipsei timpului. Avem de făcut din ce în ce mai multe lucruri şi, la final de zi ne dăm seama că nu am reuşit să le ducem la bun final pe toate. Şi ne-au mai rămas încă foarte multe lucruri de făcut şi pentru a doua zi. Atunci avem nevoie de câteva aplicații care să ne ajute.

Timpul nostru este preţios. Însă, a nu-ți lua pauză, nu este niciodată o decizie bună. Trebuie să ne ridicăm de pe scaun, altfel spatele nostru va avea foarte mult de suferit. Trebuie să ieşim din când în când la aer, altfel o să plecăm foarte obosiţi şi cu dureri de cap de la birou. Dar despre stres și ce ar trebui să faci pentru a evita astfel de situații tensionate, am vorbit în articolul 7 modalități să nu mai fii stresat la birou.

De data aceasta încercăm să vorbim despre cum am putea să le avem pe toate. Despre cum să ne facem timp și pentru distracţii, dar şi având rezultate bune la job. Să fim şi eficienţi, dar şi relaxaţi. Și pentru asta vă recomandăm 5 aplicații care sigur ne-ar putea fi de folos. 

Super aplicații #1 Unroll.me — renunță la mail-urile de care nu ai nevoie

Dacă ești genul de om care nu suportă să aibă căsuța de mail-uri plină, atunci sigur o să înțelegi problema pe care o ridică unroll.me. Practică, ce face aplicația aceasta? Te ajută să ai toate newsletterele, toate promoțiile într-un singur mail. Îți face practic o revistă a presei cu toate aceste mailuri, ca tu să nu deschizi zeci de mailuri în fiecare zi. 

#2 Evernote — toate gândurile tale, organizate la o căutare distanță

Dacă ai nevoie să îți faci liste sau notițe. Dacă vrei să share-uiești documentele cu alte persoane. Atunci trebuie să alegi aplicația Evernote. Și, dacă mergi pentru versiunea premium, poți chiar să cauți printre textele scrise de mână. O aplicație perfectă mai ales de folosit în timpul ședințelor.  

Super aplicații #3 CamScanner – scanner-ul din telefonul tău mobil

Ai nevoie să scanezi o factură sau un contract și să-l trimiți ulterior pe mail către colegii de la departamentul financiar. Sau poate vrei să scanezi niște acte, diplome sau alte documente și să ți le salvezi în telefon sau pe calculator. CamScanner este o aplicație care îți transformă telefonul mobile într-un scanner portabil (gratuit, mobil și ușor de folosit). 


Citește și: 5 sporturi care te fac mai productiv. Și de ce să îți poți convinge colegii sau angajații să facă sport împreună

#4 Timezone – ajutorul care nu te lasă niciodată să întârzii

Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să lucreze ca remote. Lucrul acesta le oferă deschiderea să colaboreze cu clienţi sau echipe din toată lumea. Dar pe cât de interesant sună asta, cel puţin din punct de vedere al experienţelor acumulate, pe atât de stresant poate să fie atunci când trebuie să te organizezi. Şi asta pentru că ora 5pm la tine, poate să însemne ora 2am la cei cu care lucrezi. 

De aceea, aplicația gratuită Timezone poate să vă salveze foarte mult timp şi energie. Poţi să introduci datele pentru fiecare colaborator în parte (de la ore, până la poze acestora). Vei putea să îi sortezi în funcţie de zonele în care stau, astfel încât să ştii când să îţi planifici întâlnirile pe Skype cu fiecare dintre acestea.

Super aplicații #5Forest – nu ești doar productiv, ești și ecologist

Şi cum subiectul nostru este cum să devenim mai eficienţi, mai productiv, vă recomandăm să încercați tehnica Pomodo. Este vorba despre crearea unui stil de muncă – 25 de minute de muncă, 5 minute de distracţie. Şi ca să facem lucrurile să fie şi mai amuzante, poţi să-ţi instalezi aplicaţia Forest care foloseşte exact această tehnică. 

Practic Forest te încurajează să nu mai pierzi timpul degeaba în timp ce ai un task de rezolvat. Atunci când te hotărăşti să te apuci de un task, setezi timer-ul aplicaţiei la un anumit interval (dacă foloseşti tehnica Pomodo, atunci sunt 25 de minute) şi laşi telefonul cu faţa în jos. Fără să mai verifici mesaje, să răspunzi la telefon sau să navighezi pe internet. Nu mai faci nimic altceva în intervalul setat de tine, iar la final o să creşti un copac în aplicaţie. 

Dacă nu respecţi acest principiu, atunci copacul o să moară. Principiul este simplu: tu eşti eficient şi, în plus, ca recompensă în aplicaţie o să ai cea mai frumoasă şi bogată pădure. Fain, nu? Dacă te-am convins, aplicația Forest este disponibilă în Google Play & App Store și costă 9.99 lei.