5 aplicaţii pentru a-ţi eficientiza timpul

Ce aplicații să folosim pentru a fii mai eficienți? Avem de făcut din ce în ce mai multe lucruri: lucrăm mai mult de opt ori, mergem la sală, apoi la cumpărături și din când în când ne mai vedem cu familia sau prietenii. La final de zi ne dăm seama că nu am reuşit să le ducem la bun final pe toate. Şi ne-au mai rămas încă foarte multe lucruri de făcut pentru a doua zi.

Cum putem să le avem pe toate? Şi timp pentru distracţii, dar şi rezultate bune la job. Să fim şi eficienţi, dar şi relaxaţi. Există câteva aplicaţii care ne pot ajuta să fim mai eficienţi la birou şi, în acelaşi timp, mai relaxaţi la finalul zilei de muncă.

1. Aplicații: Hours Time Tracking

Să ştii cât timp durează fiecare task este foarte important, mai ales pentru a putea estima data viitoare atunci când o să ai acelaşi lucru de făcut (foarte util mai ales pentru cei care lucrează cu cost pe oră). 

Hours Time Tracking îţi monitorizează cât timp foloseşti pentru a-ţi rezolva anumite task-uri şi cât pierzi pe distracţii. La finalul lunii poţi vedea un fel de analiză a timpului tău. Vei putea afla cât timp foloseşti în fiecare zi pentru anumite lucruri şi care sunt activităţile care îţi consumă cea mai mare energie. Iar la final de săptămână, după câteva exerciţii cu Hours Time Tracking, nu o să te mai plângi că nu ai timp pentru nimic. 

Hours Time Tracking este disponibilă gratuit în App Store.

2. Wunderlist

Urăşti momentul acela când ajungi la birou şi îţi dai seama că ai uitat să iei laptele pentru cafea? Sau atunci când ajungi acasă şi îţi dai seama că ai uitat să iei pâine? Foloseşte Wunderlist. 

Nu trebuie să îţi mai încarci memoria cu listele de lucruri pe care trebuie să le faci şi nici să îţi strângi post-it-urile de pe frigider în fiecare dimineaţă (asta pentru că la birou nu cred că mai ai așa ceva de când cu pandemia de coronavirus). Cu Wunderlist poţi să fii mereu în control. Are grijă să îţi programeze task-uri şi să ţi le monitorizeze. Şi, în plus, îţi poate amintim atunci când trebuie să faci ceva. Aşa că, puneţi toate lucrurile în listele virtuale din Wunderlist şi nu mai trebuie să le ţii minte, o să îţi amintească aplicaţia ce ai de făcut.

Wunderlist este disponibilă gratuit înApp Store.

Citește și: 5 aplicații care te vor ajuta să fii mai productiv

3. Aplicații: Timezone

Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să lucreze ca freelanceri şi, mai mult decât atât, o fac şi remote. Lucrul acesta le oferă deschiderea să colaboreze cu clienţi sau echipe din toată lumea. Dar pe cât de interesant sună asta, cel puţin din punct de vedere al experienţelor acumulate, pe atât de stresant poate să fie atunci când trebuie să te organizezi. Şi asta pentru că ora 5pm la tine, poate să însemne ora 2am la cei cu care lucrezi. 

De aceea, Timezone poate să vă salveze foarte mult timp şi energie. Poţi să introduci datele pentru fiecare colaborator în parte (de la ore, până la poze acestora). Vei putea să îi sortezi în funcţie de zonele în care stau, astfel încât să ştii când să îţi planifici întâlnirile pe Skype cu fiecare dintre acestea.

Timezoneeste disponibilă gratuit.

4. IFTTT

Nu uita să îţi iei umbrela, astăzi se anunţă ploaie. În 10 minute o să fie livrată pizza, aşa că poţi să aprinzi lumina de la intrare pentru cel care o s-o livreze. Atunci când postezi pe Instagram, pune poza respectivă automat şi pe Twitter. Cu IFTTT poţi să îţi conectezi toate conturile şi toate device-urile să vorbească între ele. Şi să le dai task-uri de făcut în locul tău.

Principiul este simplu: dacă fac o acţiune, atunci aceasta trebuie să aibă urmarea/continuarea aceasta. De exemplu, dacă sunt sub 0 grade mâine dimineaţă, dă-mi o notificare pe telefonul mobil.

IFTTT este disponibilă gratuit înGoogle Play& App Store.

5. Aplicații: Forest

Şi cum subiectul nostru este cum să devenim mai eficienţi, vă recomandăm tehnica Pomodo. Este vorba despre crearea unui stil de muncă – 25 de minute de muncă, 5 minute de distracţie. 

Şi ca să facem lucrurile să fie şi mai amuzante, poţi să-ţi instalezi aplicaţia Forest care foloseşte exact această tehnică. Practic Forest te încurajează să nu mai pierzi timpul degeaba în timp ce ai un task de rezolvat. Atunci când te hotărăşti să te apuci de un task, setezi timer-ul aplicaţiei la un anumit interval (dacă foloseşti tehnica Pomodo, atunci sunt 25 de minute) şi laşi telefonul cu faţa în jos. 

Fără să mai verifici mesaje, să răspunzi la telefon sau să navighezi pe internet. Nu mai faci nimic altceva în intervalul setat de tine, iar la final o să creşti un copac în aplicaţie. Dacă nu respecţi acest principiu, atunci copacul o să moară. Principiul este simplu: tu eşti eficient şi, în plus, ca recompensă în aplicaţie o să ai cea mai frumoasă şi mai bogată pădure digitală. 

Forest este disponibilă înGoogle Play & App Store(cost 1.99 dolari). 


Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.