5 calități pe care le caută oamenii de resurse umane la un candidat în timpului unui interviu de angajare

Ce caută oamenii de resurse umane la un candidat în timpului unui interviu de angajare? Dacă ești onest admiți că ți-ai pus măcar odată această întrebare. Pentru mulți un astfel de pas este încărcat de presiune, adrenalină și teamă. Însă, interviul de angajare nu necesită talente ascunse, până la urmă, un candidat nu trebuie să cânte, să danseze sau să facă cine știe ce jonglerii, trebuie să fie “doar” bine pregătit. 

Cu toate astea, pentru a fi încrezător în forțele proprii, ar trebui să citești sfaturile noastre de mai jos, asta în timp ce-ți calci cel mai bun costum și exersezi cele mai rafinate răspunsuri:

  1. Învață să arăți, în timpul unui interviu de recrutare, cât ești de motivat

La un interviu de recrutare, oamenii de resurse umane sunt interesați să vadă care sunt lucrurile care te motivează, care sunt așteptările și care sunt cerințele pe care le ai de la un job. Vor să vadă cum arată pentru tine raportul dintre viața profesionala și cea personala, cât de mult contează pentru tine flexibilitatea unui loc de muncă, dar și cât ești dispus să oferi în cadrul echipei. De aceea, să nu fii surprins dacă în timpul unui interviu de recrutare o să primești întrebări de genul: “Care sunt lucrurile pe care le cauți la locul de muncă?” sau “Cât faci de la birou până acasă?”.

2. Fii încrezător în calitățile și experiența ta

Oamenii de resurse umane sunt nerăbdători să cunoască un candidat sigur pe sine. Vor să vadă ce cunoștințe, ce experiență și ce abilități ai, dar și cum reușești să le prezinți printr-o manieră convingătoare. De aceea, atunci când te prezinți la interviu, încearcă să vezi toată experiența ca pe o prezentare în fața unui client pe care vrei să îl cucerești. 

Descriere punctele forte, subliniază cum reușești să îți folosești punctele slabe, pune accentul pe realizările profesioale și modurile în care te-ai implicat în diferite acțiuni. În acest sens, subliniem faptul că Elon Musk caută oameni care să aibă abilitatea de a rezolva probleme și se uită atent la interviu să vadă dacă acesta a fost cel care a găsit soluția. Iar pentru a fi sigur că intervievatul s-a implicat în rezolvarea problemei, Musk le cere acestora detalii despre cum a fost implementată soluția … informații până la cel mai mic detaliu. De aceea, este important ca atunci când vorbești despre realizările tale să oferi cât mai multe informații. 

Citește și: 5 lucruri pe care îți dorești să le auzi de la un candidat la un interviu de angajare

3. Fii pregătit de etapa următoare

Procesul de recrutare nu este unul simplu pentru niciunul dintre actorii implicați. Studiile arată că la nivel global, acestea pot dura în medie 23 de zile. Evident, că există industrii în care lucrurile se mișcă mult mai repede și, tocmai pentru că nu există un standard în acest sens, oamenii de resurse umane îsi doresc candidați care să fie pregătiți oricând să facă pasul următor. De aceea, este important să fii pregătit. Fă-ți de la început lista de referințe – aici poți găsi câteva sfaturi despre cum să o întocmești. Și fii pregătit oricând să discuți despre așteptările financiare.

4. Fii onest și arată greutățile pe care le-ai avut în cariera ta profesională, dar și cum ai reușit să le depășești.  

Tot din procesul de recrutare al lui Elon Musk am aflat că atunci când caută un nou angajat, nu se uită doar după calitățile lui excepționale, ci încearcă să afle dacă a avut probleme cu adevărat dificile pe care a reușit să le rezolve. De aceea, să nu te mire dacă în timpul unui interviu de angare vei primi întrebarea “Care a fost cel mai mare eșec al tău?”. Aceasta nu este altceva decât o imensă oportunitate să strălucești și să îți cucerești interlocutorul. Răspunde onest, prezentând situația respectivă și, mai ales, modul în care ai reușit să ieși din ea. În plus, poate că pentru a rezolva problema a trebuit să faci anumite cursuri sau să lucrezi cu alte echipe, prezintă toate aceste elemente. Și, în niciun caz, nu da vina pe altcineva și nu vorbi urât despre oamenii din echipele cu care ai lucrat sau despre fostul tău angajat.

5. Fii deschis în timpul unui interviu de angajare și vorbește despre lucrurile care te-ar convinge să accepți job-ul respectiv

În prezent ne confruntăm în foarte multe domenii cu o cerere foarte mare de forță de muncă, tocmai de aceea angajatorii sunt cei care fug după oameni. În acest sens, nivelul beneficiilor a crescut destul de mult. Iar compania care îl inspiră pe angajat va avea mereu câștig de caută. Dacă îți dorești să accepți o nouă aventură în cariera ta profesională atunci trebuie să fii deschis și onest. Pentru a primi cea mai bună ofertă și cele mai bune condiții, trebuie să spui de la început ce îți dorești. O să fii surprins de cât de mult te va ajuta o comunicare deschisă și pozitivă. În plus, în acest fel vei câștiga și o reputație bună pe piața de muncă, iar lucrul acesta devine din ce în ce mai important la noi.