5 lucruri pe care îți dorești să le auzi de la un candidat la un interviu de angajare

Evident că ți-ai dori să îți dai seama dacă un candidat este sau nu potrivit pentru job-ul tău doar citindu-i CV-ul ori scrisoarea de intenție. Dar lucrul acesta este extrem de greu de făcut. De cele mai multe ori, este greu să îți dai seama de asta și după ce te întâlnești cu el. Însă, există câteva lucruri de care ai putea ține cont în alegerea ta. Normal, îți dorești să angajezi un om competent care să fie motivat, onest și de încredere. Dar candidații îți vor spune toți că sunt exact așa cum îți dorești să fie (adevărat sau nu).

Așa că, Dave Porter, managing partner la Baystate Financial, vorbește despre faptul că ar trebui să fim atenți la cuvintele pe care un candidat le alege pentru a se descriere. Și ne recomandă să ținem cont dacă aceștia folosesc următoarele 5 cuvinte atunci când se descriu:

  • onest
  • respectuos
  • punctual
  • curios
  • de încredere

Și apoi, ar trebui să ne interese și cât de mult pune accentul candidatul respectiv pe colaborarea cu ceilalți oameni și, mai ales, pe lucrul bine făcut, știți vorba aceea românească.

O întrebare pe care ar fi bine să o folosim la interviu

Porter ne sugerează, de asemenea, să ne întrebăm candidații următorul lucru: “Când, în viața ta, ai luat o decizie de care să fii mândru, fără însă ca nimeni să fie în preajma ta?”. Un candidat cu adevărat potrivit pentru tine nu ar trebui să aibă nevoie de prea mult timp să îți răspundă.

Ca să înțelegeți exact tipul de răspuns pe care îl urmăriți, Porter dă un exemplu în cartea sa “Where Winners Live: Sell More, Earn More, Achieve More Through Personal Accountability”, vorbim despre un tip, Leonard, care la un interviu i-a povestit despre cum a găsit pe bancheta din spatele unui taxi din Boston o cameră de fotografiat. Atunci când șoferul i-a spus că se gândește să o păstreze, Leonard s-a opus și a ajuns să o ducă la zona de lost and found a companiei de taxiuri. După povestea respectivă, Leonard a primit job-ul pentru care candida.

Acestea sunt genul de povești pe care le aștepți de la un candidat, împreună cu experiența necesară pentru postul respectiv.

Trei adjective care, odată folosite de un candidat, ar trebui să îți dea de gândit

Dacă știm care sunt cuvintele pe care ne-am dori să le ascultăm rostite de un candidat atunci când îl rugăm să se descrie, poate ar trebui să știm și ce nu ne-am dori. În acest sens, Porter consideră o atitudine foarte egocentrică ar putea să nu fie chiar ce îți dorești în echipa ta. Așa că, ar trebui să fii precaut dacă atunci când se descriu, aceștia vor folosi cele trei adjective de mai jos:

  • fără griji
  • amuzanți
  • relaxați

Nu ar trebui să ne bazăm decizia de angajare eminamente pe aceste sfaturi. Însă, ar putea să ne ajute atunci când vom evalua un candidat sau altul. Și, cine știe, poate ne vor ajuta să luăm deciziile cele mai bune pentru echipă și pentru business.