5 modalități prin care te poți promova la birou, fără să pari arogant

Tu știi cum te poți promova la birou? Și, mai ales, știi cum să o faci pentru a nu părea arogant?

Dacă vrei să te promovezi la birou fără să pari arogant, atunci trebuie să găsești echilibrul între smerenie și încredere. Trebuie să le arăți valoarea, demonstrându-le că știi să livrezi rezultate foarte bune, contribuind cu idei valoroase și punând accent pe construirea unei relații apropiate cu clienții. Dar să o faci într-un mod potrivit, echilibrat. Pentru că altfel acest lucru poate avea consedințe foarte grave. O astfel de acțiune orchestrată greșit poate să-ți aducă prejudicii de imagine și credibilitate, iar oamenii să nu-și mai dorească să colaboreze sau să-ți ofere încrederea pentru anumite roluri de conducere. De aceea, fii atent ce strategie abordezi.

Iar pentru asta, mai jos găsești cinci sfaturi pe care să le urmezi pentru a te promova la birou, fără să pari arogant:

1. Te poți promova fără să pari arogant? Fii concentrat pe misiunea ta

Gândește-te la această acțiune ca fiind una de scurtă durată și un obiectiv final ușor de atins. Identifică scopul și construiește-ți un traseu bine definit pentru a-l atinge. Dacă, de exemplu, vrei să preiei inițiativă într-un pitch, atunci folosește-te de un feedback pozitiv pe care l-ai primit de la un client important care să pună accentul pe abilitățile tale de a asculta și a acționa în funcție de nevoile acestuia. 

Dar fii concentrat pe obiectivul stabilit și nu încerca să obții mai mult decât ai putea. Dacă vei reușii, toată lumea va sărbătorii cu tine victoria.

2. Gândește-te mereu la oamenii din jurul tău

Nu trebuie să te gândești doar la tine ca un câștigător. De multe ori atunci când reușești să obții o victorie, alături de tine vor fi și alți oameni care vor sărbătorii. Așa că, atunci când îți vei spunea povestea de succes, ai grijă să subliniezi și aportul celorlați. În acest fel, exact ca un lider adevărat, nu vei părea că te promovezi doar pe tine, ci pe echipa din care ai făcut parte. 

În timp ce îi vei aprecia pe ceilalți le vei câștiga recunoștiința și loialitatea. Așa că, încearcă să folosești mereu pronumele colective și să vorbești despre aportul și reușitele celorlalți. Sunteți o echipă, așa că ține minte mereu că fără oamenii din jurul tău nu vei reuși niciodată!

Citește și: Cum și-ar dori șeful să fii: 5 lucruri pe care să le îmbunătățești

3. Te poți promova fără să pari arogant? Pune întrebările potrivite care să-ți demonstreze expertița

Încearcă să eviți întrebările simple, de supragrață care demonstrează doar că ai învățat câteva buzzword-uri și vrei să te pui într-o lumină bună. În schimb, încearcă să îți arăți interesul real asupra subiectelor în care ești expert. Pune întrebările potrivite pentru a-ți arăta expertiza. În acest fel îți vei demonstra abilitățile, iar prin construirea unor conversații inteligente și solide vei avea oportunitatea de a te poziționa drept un expert – resursă foarte importantă în echipă. În plus, încearcă să fii o prezență plăcută pentru ceilalți, vei avea foarte mult de câștigat dacă ești deschis, sociabil și sincer cu ceilalți. 

4. Cere feedback

Ai realizat ceva de care ești foarte mândru, atunci fii sigur că și ceilalți au observat asta. Cere feedback și vei avea șansa să te impui în fața celorlalți. Și arată-le tuturor cât ești de bucuros de rezultatul obținut. Poate chiar ceilalți vor fi interesați de procesul prin care ai obținut victoria și vor dori să te cunoască mai bine. 

Cheia aici este să fii onest. Atunci când ceri feedback este important să îți dorești să îl primești, chiar dacă acesta nu va fi unul 100% pozitiv. Încearcă să fii deschis, umil și să încerci mereu să stârnești o discuție cu interlocutorul tău.

Citește și: Care sunt primele 7 lucruri pe care să le faci după ce ești demis?

5. Te poți promova fără să pari arogant? Oferă-ți serviciile tuturor celor care au nevoie de ele

O altă modalitate de a-ți demonstra cunoștiințele și abilitățile este să fii deschis la noi provocări. Și să îți oferi serviciile ori de câte ori este nevoie. Fii deschis să ții traininguri, să intri în programe de mentorship sau pur și simplu să îți ajuți colegii cu sfaturi atunci când au nevoie. În acest fel de vei poziționa ca o resursă foarte importantă în companie. Ești foarte talentat la prezentări? Atunci oferă-te să faci câteva template-uri pe care să le folosească și colegii tăi. 


Nu trebuie să-ți fie teamă să te promovezi la birou, trebuie doar să fii onest, umil și deschis la noi oportunități. Așa că, fă-ți curaj și aventurează-te în necunoscut. Acolo te va aștepta succesul! Iar noi suntem aici să te ajutăm în acest nou drum. Hai să ne cunoaștem: we do HR. Let’s build together.