5 roluri diferite pe care ți le dorești neapărat în echipa ta

Orice manager își dorește să aibă cei mai buni oameni în echipa sa. Să aleagă încă de la începutul recrutării oamenii care să fie nu doar foarte buni profesional, dar și complementari. Mai mult decât atât, toți marii oameni de afaceri din lume vorbesc despre importanța unei bune înțelegeri în rândul membrilor unei echipe, de aceea este important să știi ce oameni să ai în companie și cum să le aloci rolurile și responsabilitățile. Ține cont, de asemenea, că este posibil ca un angajat să aibă mai multe roluri pe care să și le asume în funcție de anumite situații. Tocmai de aceea, atunci când îți construieși o echipă trebuie să știi că vei avea angajați care să îndeplinească unul dintre cele cinci mari roluri de mai jos:

  1. Suporterul. Poate că acesta nu va avea un aport pe zona decizională sau nu te va ajuta să rezolvi anumite situații dificile, însă atunci când ai o zi grea sau chiar proastă, va fi acolo să te ajute. 
  2. Profesorul. Colegul care își pune experiența și cunoștințele pentru a ajuta la schimbarea lucrurilor, la luarea deciziilor și la rezolvarea situațiilor dificile. În plus, acesta va fi mereu dispus să ofere sprijin în cadrul echipei, să împărtășească cu colegii lucrurile pe care le știe și să ajute la dezvoltarea acestora.
  3. Optimistul. Acesta este colegul mereu dispus să ajute. Uneori o face pentru că te place, alteori pentru că susține misiunea pe care o ai, însă, întotdeauna este acolo să îți dea o mână de ajutor. 
  4. Negativistul. Colegul mereu nemulțumit, în fața căror trebuie să demonstrezi că ai dreptate. Colegul de la care o să primești cu greu un “bravo”, însă imaginează-ți cât de fericit o să fii atunci când o să îi câștigi aprobarea. 
  5. Observatorul. Cel care așteaptă mereu să vadă cât efort depui pentru a reuși sau, din contră, pentru a greși. Este cel care va supraveghea situația, o va analiza și îți va spune mereu când și unde ai greșit. 

Citește și: 3 teste de personalitate care să te ajute să găsești omul potrivit pentru echipa ta

Este puțin probabil să regăsești toate rolurile de mai sus în echipa ta. Însă, nici nu ți-ai dori să nu regăsești în compania ta unul dintre rolurile de mai sus. Deși poate părea greu de crezut, îți vei dori să ai în echipă și negativiști pentru că ei vor pune mereu întrebări și îi vor face pe colegii lor să se autodepășească. 

Probabil că este destul de ușor să te înconjori de susținători, optimiști și poate profesori, însă dacă îți dorești să ai o echipă de succes ai nevoie și de oameni care să îți ofere un feedback real și să îți spună atunci când greșești. Ai nevoie de oameni care să vadă munca echipei din toate perspectivele posibile. Tocmai de aceea, atunci când îți construiești o echipă este important să pui accentul pe comunicare, urmărind cele trei reguli de mai jos: 

  1. Oferă-i echipei tale un mediu de comunicare dedicat. Colegii au nevoie să vorbească între ei despre lucrurile la care lucrează. Așa că trebuie să le oferi un mediu comod în care o pot face. Că este un grup pe Slack sau unul pe Facebook, important este să îi faci să simtă că aparțin unei comunități, că sunt o echipă.
  2. Crează-le oamenilor din echipa ta un mediu sigur și privat de comunicare. Atunci când se vor bucura după o victorie sau atunci când vor fi triști după un pas înapoi, este important pentru ei să aibă un loc în care să știe că pot vorbi în siguranță. Este vital pentru membrii unei echipe să simtă că pot vorbi deschis cu colegii lor. 
  3. Susține o comunicare bună prin consistență. Echipele care suferă o fac, în general, din cauza lipsei de comunicare. De cele mai multe ori atunci când apar neînțelegeri este pentru că unul dintre actorii implicați în respectiva situație nu a urmărit informațiile din conversație sau cineva nu a oferit toate detaliile. Managerii sunt cei care trebuie să fie mereu atenți ca nivelul de comunicare să fie eficient și constant. Iar bisericuțele și bârfele să fie lăsate în afara echipei. 

Fără doar și poate, ai nevoie de mult timp, de răbdare, de perserevență și poate de puțin noroc pentru a alcătui o echipă cu adevărat performantă. Însă, atunci când recunoști și accepți rolurile fiecărui membru al echipei, vei reuși să creezi o comunitate strânsă, sigură, eficientă și de viitor.