5 secrete care te vor aduce mai aproape de fericire de la Bill Gates

Nimeni nu pune semnul egalității între bani și fericire, de altfel avem și o vorbă clasică „banii nu aduc fericirea”. Mai mult decât atât, nici miliardarii nu par să fie, cel puțin în viziunea noastră, niște oameni fericiți. Dar se pare că există și excepții. Iar una dintre ele este miliardarul Bill Gates care a discutat, într-un interviu de 30 de minute de tipul „Ask Me Anything / Întreabă-mă orice” pe Reddit, despre acest concept. Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a fost întrebat dacă este fericit și ce anume îl ajută în acest sens. Și răspunsurile lui au fost nu doar înțelepte, dar și destul de ușor de preluat de toată lumea.

Bill Gates a răspuns la întrebarea de pe Reddit că este fericit. Și ne-a dezvăluit și care sunt cele mai importante secrete pe care le are pentru a atinge această stare de bucurie și împlinire. Secrete pe care le găsiți mai jos: 

1. Bill Gates: Lasă în urma gândurile de la 20 de ani și pregătește-te pentru viitor

Nu există niciun mod mai eficient și nicio cale să ai o perspectivă mai bună asupra lucrurilor decât să ai o discuție cu tine peste 20 de ani. Atunci vei fi mai înțelept și vei ști care sunt lucrurile care îți aduc bucurie sau mulțumire. Așa cum admite și Bill Gates, cei mai mulți dintre noi ne raportăm la noi atunci când eram în tinerețe. Iar aceasta nu este deloc o abordare încurajatoare. Sigur atunci când aveai vreo 20 de ani te gândeai că la 50-60 nu vei mai fi tănâr, puternic și activ. În schimb, dacă vei avea o discuție cu tine peste 20 de ani, vei primi sfaturi înțelepte și realiste. Îți vei da seama că nu este important să te consumi pentru lucrurile mărunte, dar, în schimb, să pui mare preț pe cele care îți aduc satisfacție și bucurie. 

Citește și: 7 lecții de la Bill Gates care ți-ar putea schimba viața profesională

2. Respectă-ți angajamentele

Nimic nu îți oferă mai multă satisfacție și mai multă putere decât atunci când simți că ți-ai respectat cuvântul. Bill Gates vorbește aici despre importanța lucrurilor pe care le faci cu un anumit scop și satisfacția care vine odată cu îndeplinirea acestuia. De multe ori nu putem controla rezultatul unor acțiuni, însă de fiecare dată putem controla activitatea și implicarea noastră. De noi depinde să știm că am dat tot ce am putut și tot ce a ținut de noi pentru a ne respecta cuvântul și promisiunea. 

Este foarte important să oferim celor din jurul nostru siguranța că știm cum să ducem la bun sfârșit ce am spus. De aceea, este crucial să promitem mereu doar ce știm că putem livra. Pentru că este suficient ca o singură dată să pierdem încrederea celor din jur pentru a o pierde și pe a noastră. Pe de altă parte, bucuria îndeplinirii obiectivelor și, mai ales, satisfacția pe care o aducem celor din jurul nostru, sunt motive suficiente pentru a fii mereu activi, implicați și energici. 

3. Bill Gates: Învață să oferi: întoarce din bogăția ta și către cei din jur

Bill Gates este unul dintre oamenii cei mai implicați în acțiuni caritabile. Prin fundația sa, Bill & Melinda Gates Foundation, a donat, de-a lungul timpului, miliarde de dolari pentru tot felul de cauze sociale. De ce? Pentru că este important să învățăm să oferim, să ajutăm și să ne folosim resursele într-un mod responsabil.

Citește și: Ce job-uri au avut cei mai importanți miliardari ai planetei?

4. Fă mai mult sport

Ca jucător de tenis, Bill Gates știe exact că sportul este cel care ne ajută să ne păstrăm un tonus bun. De altfel, s-a dovedit științific că sportul ne ajută să fim mai productivi și mai eficienți. Exericițiile fizice ne ajută să diminuăm stările de stres și anxietate. Și ne ajută să fim mai concentrați, mai competitivi și, de ce nu, să învățăm ce înseamnă succesul și responsabilitatea. 

Citește și: 5 sporturi care te fac mai productiv. Și de ce să îți poți convinge colegii sau angajații să facă sport împreună

5. Bill Gates: Pune dragostea mereu pe primul plan

În final, Bill Gates observă că atunci când copiii au realizări, părinții se simt și ei împliniți. De asemenea, unul dintre cele mai întâlnite regrete pe care le avem este acela că nu am petrecut mai mult timp alături de cei dragi. Așa că trebuie să înțelegem cu toții că banii nu sunt totul. Că echilibrul trebuie să primeze. Și că fericirea stă în timpul petrecut făcând lucruri care îți plac, în companiile potrivite.