5 sfaturi pentru a străluci în primele 90 de zile la noul job

Te gândești sau poate chiar te pregătești pentru noul job? Schimbarea job-ului poate fi un moment destul de dificil: colegi noi, task-uri noi, un nou mediu de lucru, până și un alt drum de acasă până la birou. Ai nevoie de timp pentru a te adapta și ai nevoie de tot suportul necesar pentru a performa.

Însă, oricât de greu ar fi un nou început, există întotdeauna lucruri pe care le poți face pentru a-ți așeza drumul lin. Iar dacă vei urma sfaturile de mai jos, sigur o să-ți fie mai ușor în primele luni de muncă:

Înțelege modul în care managerul de la noul job vede și măsoară succesul

Până la urmă, unul dintre joburile tale este să-l ajuți pe acesta să atingă obiectivele companiei. Așa că, asigură-te că interesele tale sunt în concordanță cu interesele lui. 

Fii un coleg bun

Invită-ți fiecare coleg (cel puțin cei cu care vei lucra direct) la masă sau la o cafea și încearcă să afli cum lucrează, cum gândesc și cum văd ei succesul. În acest fel vei putea contextualiza fiecare răspunsul pe care îl vei primi de la ei și modul în care vor acționa în fiecare situație.

Citește și: Cum îți schimbi job-ul? 5 pași către o schimbare de succes în viața profesională

Înțelege compania din care faci parte

Identifică centri de putere și de cunoaștere din companie. De cele mai multe ori, aceștia nu sunt aceiași și nici nu sunt chiar așa ușor de găsit. Așa că, în primele zile ar fi bine să își faci o idee despre rolul fiecăruia în echipă: de la cei care au cea mai mare influență, la cei care vor fi un factor important de distracție.

Ia-ți timpul necesar pentru a înțelege cultura și istoria companiei. Încearcă, de asemenea, să afli ce lucruri s-au mai făcut, cu ce impact și cu ce rezultate. Nu trebuie să descoperi tu roată, ci doar să știi cum s-o folosești cel mai bine.

Ia-ți timp pentru tine, mai ales în primele 90 de zile la noul job

Bucură-te de momentele de început: acum vezi totul cu o abordare fresh. Ține minte aceste momente și toate impresiile pe care le ai în această perioadă.

Oferă-te să cauți prin documente, în acest fel vei înțelege și vei afla lucruri importante din companie. Poate chiar te vei intersecta cu lucruri la care, în mod normal, nu ai avea acces. Cine știe cum o să-ți folosească în viitor.

Atunci când vei fi pus să faci lucrurile pe care nimeni altcineva nu și le dorește, încearcă să afli de ce faci asta și de ce ceilalți nu vor. Un motiv ca “activitatea asta este plictisitoare” este unul, însă dacă argumentul ține de un eșec garantat, atunci ar fi bine să știi de la început la ce să te aștepți.

Citește și: Care sunt beneficiile pe care și le doresc angajații care lucrează remote?

Fii util și încearcă să îți creezi o imagine de om bun la toate și de încredere

Încearcă să înțelegi tot contextul, chiar dacă jobul tău este unul de entry level. Învață cum face profit compania ta și cum poți ajuta la succesul acesteia din poziția pe care o ocupi.

Crează-ți o imagine de om de încredere, de om care își respectă întotdeauna cuvântul dat.

Ar fi bine să îți monitorizezi timpul și să îți faci un mic raport de activitate, chiar dacă managerul tău nu este interesat de el. O să îți fie foarte util atunci când va trebui să faci o monitorizare, o descriere a unui proiect, o recomandare pentru un potențial client sau chiar atunci când vrei să ceri o mărire de salariu.

Încearcă să setezi întâlniri one on one cu managerul tău. Recomandarea noastră ar fi să fii tu cel care le va pune în agenda, ca să fii sigur că o să se întâmple. Cere periodic feedback și încearcă să afli cum te afli în comparație cu așteptările lui. Și folosește toate aceste informații pentru a fi mai bun.

Dacă activitatea ta nu este conformă cu așteptările managerului tău, încearcă să îți dai seama de ce se întâmplă lucrul acesta. Fă-ți o analiză pentru a afla cum îți folosești timpul, iar în cazul în care îți dai seama că ești supra încărcat, vorbește cu managerul tău.

În final, folosește aceste 90 de zile pentru a documenta toate lucrurile pe care le înveți, astfel încât să îl poți ajuta pe noul tău coleg. Garantat, toată lumea te va aprecia pentru asta, în special managerul tău.


Dacă ai nevoie de un sfat în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.