5 sfaturi pentru a-ți alege o carieră potrivită în 2020

Tu știi ce trebuie să faci pentru o carieră potrivită? Acum că am intrat într-un nou deceniu, a venit momentul potrivit să te gândești la cariera ta. Ești mulțumit de job-ul tău? Faci ce ți-ai dorit dintotdeauna? Sau ai nevoie de un fresh start? Dacă ai nevoie de o nouă provocare, atunci ar fi bine să citești cele cinci sfaturi despre cum să-ți alegi cariera potrivită. 

Iar dacă te gândești deja la un nou job, mai jos ai elementele necesare pentru a-l analiza și a vedea dacă este sau nu ce ai visat mereu: 

1. O carieră potrivită? Găsește-ți un job bazat pe pasiunile tale

Ce îți place să faci cel mai mult? Găsește-ți un job care să te ajute să îți urmezi pasiunile. A fi pasionat de ce faci o să te ajute să lucrezi cu plăcere și, implicit, să fii mult mai eficient, mai productiv și, cel mai important, lipsit de anxietatea de la birou. A venit dimineața la birou nu trebuie să fie o corvoadă, ci din contră o bucurie. 

Așa că, sfatul nostru: caută să-ți găsești un domeniu care să te pasioneze și un job care să îți pună în evidență un lucru pe care îl iubești. Apoi caută toate uneltele, sistemele și tehnologiile necesare pentru a evolua și a-ți îndeplini visurile. 

2. Fii foarte atent la cultura organizațională a companiei în care ai putea lucra

Înainte de a accepta o ofertă de muncă află cât mai multe lucruri despre compania respectivă. Iar după ce ajungi să-i cunoști filosofia organizațională, gândește-te dacă ți-ar plăcea sau nu să lucrezi în acel mediu. Aveți aceleași valori? Aceeași misiune? Dacă îți dorești un job într-o companie în care să se pună mare accent pe părerile angajaților, atunci caută exact acest loc. 

Sfatul nostru: încearcă să gândești pe termen lung și să alegi locul unde te-ai vedea lucrând și peste cinci sau zece ani.  

Citește și: Cum și-ar dori șeful să fii: 5 lucruri pe care să le îmbunătățești

3. Fii convins că job-ul viitor o să te ajute să evoluezi în carieră

Posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a evolua în carieră reprezintă cel mai important criteriu atunci când alegi un nou job. Așa că, nu alege să lucrezi într-un loc dacă simți că acesta nu te ajută să îți îndeplinești acest lucru prin training-uri, acces la resurse, întâlniri cu oameni de la care să înveți.  

Sfatul nostru: alege să lucrezi într-o companie care să-ți arată că le pasă de tine, de evoluția și de succesul tău.

4. O carieră potrivită? Încearcă să-ți cunoști viitoarea echipă

Colegii sunt un factor important de care depinde satisfacția ta profesională. Dacă îți plac oamenii cu care lucrezi, atunci vei sta mai mult timp în locul respectiv de muncă. Conexiunea socială este extrem de importantă. Dacă reușești să creezi o legătură cu colegii tăi atunci vei reuși să crești atât profesional, cât și personal. 

Sfatul nostru: caută un loc de muncă în care să te simți bine cu oamenii din jurul tău pentru că doar în echipă vei putea rezolva momentele mai dificile.

Citește și: Care sunt primele 7 lucruri pe care să le faci după ce ești demis?

5. Ține minte că socializarea este cheia succesului

Caută întotdeauna o companie care să te încurajeze să socializezi cu oameni noi. Întâlnirile neconvenționale dintre colegii de birou sunt importante pentru a consolida o echipă. Participările la tot felul de forumuri, excursii sau cursuri sunt importante pentru a cunoaște oameni și a învăța lucruri noi. Iar implicarea în acțiuni de voluntariat te va ajuta să legi relații pe viață. 

Sfatul nostru: încearcă să găsești o companie care să-ți ofere mentori – oameni care să te îndemne să pui întrebări și să te provoace mereu să te dezvolți. 

Așa că, dacă te gândești la o schimbare în carieră, fă-ți curaj și aventurează-te în necunoscut. Acolo te va aștepta succesul! Iar noi suntem aici să te ajutăm în acest nou drum. Hai să ne cunoaștem: we do HR. Let’s build together.