6 plante de birou care te pot ajuta să scapi de stresul de muncă

Plante de birou? Un nou studiu arată că plantele de pe birou reduc stresul. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți oameni au început să se înconjoare de acestea. Printre beneficiile lor se numără faptul că ne ajută să fim mai sănătoși și să dormim mai bine. Iar acum, studiul realizat de University of Hyogo din Japonia arată că plantele ne ajută și să reducem stresul. Cercetarea, publicată în HortTechnology, demonstrează faptul că plantele de birou reduc stresul angajaților, îmbunătățindu-le starea de spirit. 

În cadrul acestui studiu au fost rugați angajați din 63 de companii japoneze să aibă grije de câteva plante de birou pentru o anumită perioadă de timp. Și cercetătorii au comparat nivelul de stres de dinaintea acestei perioade cu cel de după ce angajații au fost introduși în lumea plantelor. Iar rezultatele au arătat că gradul de anxietate a scăzut semnificativ după aducerea plantelor în birou.

Tocmai de aceea, recomandarea noastră este să vă aduceți câteva imediat câteva plante în birou. Câteva idei găsiți mai jos:

1. Plante de birou: Cactuși

Recunoscuți pentru că sunt foarte ușor de întreținut, cactușii sunt alegerea perfectă pentru cei care vor să obțină rezultate cu minim efort. Au nevoie de lumină, dar pot supraviețui și fără aceasta, așa că sunt o variantă perfectă și pentru birourile care nu au lumină naturală. Și nu au nevoie să fie udate prea des, așa că nu o să-ți consume prea mult timp.

Citește și: 7 modalități să nu mai fii stresat la birou

2. Planta păianjen, planta care purifică aerul

Aceste plante sunt recunoscute în special datorită adaptabilității lor. Nu au nevoie de foarte multă lumină, așa că pot fi folosite și în birourile fără geamuri. Singura problemă: o să crească, așa că o să fie nevoie să le tunzi din când în când.

3. Plante de birou:Zamioculcas Zamiifolia, planta veșnic verde

Dacă nu ai avut până acum experiențe prea fericite cu plantele, poți sta liniștit pentru că pe aceasta este foarte greu să o omori. Nu au nevoie de atenție, mai ales că rădăcinile lor păstrează foarte multă apă, așa că udarea plantelor nu trebuie să fie prea sus pe lista ta de priorități. 

4. Suculente

O să găsești astfel de plante în toate formele, mărimile și culorile la care te gândești. Așa că fii sigur că o să fie o plăcere să le admiri din când în când. Rețin apă, așa că nu trebuie să le uzi mai des de odată pe săptămână. Însă vor fi foarte fericite dacă vor avea lumină naturală. 

Citește și: 5 sporturi care te fac mai productiv. Și de ce să îți poți convinge colegii sau angajații să facă sport împreună

5. Plante de birou: Pilea agățătoare

Cu o astfel de alegere îți vei păcălii toți colegi că ești un mare expert al plantelor. Arată foarte bine și nu trebuie decât să le uzi atunci când pământul se usucă. În rest, oferă-le lumină și ele îți vor face biroul mi-nu-nat.

6. Sansevieria trifasciata sau planta șarpe

O variantă aleasă de foarte mulți designeri în special pentru locurile minimaliste sau cafenele de specialitate. Se găsesc în foarte multe forme și culori, așa că o să poți alege ceva care să fie pe placul tău. Și sunt foarte greu de omorât: trebuie doar să ai grijă să nu le uzi prea mult.