8 podcast-uri care să te inspire în carieră

Din ce în ce mai mulți oameni ascultă podcasturi. Dimineața în mașină sau în metrou în drum spre birou. Sau seară până ajung acasă. Minutele pe care le petrecem făcând naveta dintre serviciu și acasă pot fi folosite pentru a ne găsi inspirația, motivația sau chiar pentru a acumula noi cunoștiințe. Hillary Kerr, Guy Raz, Adam Grant sau Tim Ferriss vorbesc despre succes, bani sau investiții, iar discuțiile lor pot fi adevărate lecții pentru noi. 

Podcasturile te pot ajuta să fii mai productiv, să fii mai motivat și chiar să iei câteva decizii care să-ți schimbe viața. Așa că, dacă ai nevoie de un moment de inspirație în viața ta, atunci poți alege dintre cele opt podcasturi de mai jos:

Podcast: Second Life

Hillary Kerr spune poveștile unor femei puternice care au reușit să-și găsească succesul în carieră. Cu invitați de renume precum Eva Chan, Mandy Moore sau Busy Philips, Kerr vorbește despre cum au reușit acestea să cunoască succesul folosindu-se de vulnerabilitățile lor. Invitatele povestesc despre momentele grele prin care au trecut și oferă sfaturi sincere despre cum poți trece peste acestea. Un podcast perfect pentru momentele în care simți că ai nevoie de inspirație și motivație. 

Citește și: 10 cărți pe care ar trebui să le citești înainte să îți dai demisia

How I Built This 

Guy Raz scoate la lumină drumul unor companii de succes de astăzi și vorbește despre oamenii care le-au construit. Antreprenori, inovatori, idealiști, toți vorbesc despre momentele care i-au ajutat să-și construiască carierea de astăzi. Invitați precum Sarah Blakely sau Jerry Murrel vorbesc despre drumul lor din viața profesională, dar și personală. 

Podcast: WorkLife with Adam Grant 

Un podcast original TED în care Adam Grant explorează mintea oamenilor care au transformat lumea în care trăim. Acesta prezintă lucrurile pe care le-a descoperit în încercarea sa de a răspunde la întrebarea „cum putem să ajungem să ne placă ceea ce facem și cum facem ca munca noastră să aibă mai mult impact?”. Grant vorbește cu invitați precum Trevor Noah sau Richard Branson, oferindu-ne un podcast care să ne ajute în momentele în care căutăm argumente pentru care să continuăm să muncim. 

Don’t Keep Your Day Job 

Dacă vrei să descoperi cum au reușit antreprenorii să aibă succes în timp ce și-au urmat pasiunea, atunci ascult-o în fiecare săptămână pe Cathy Heller. Printre invitații săi s-au numărat Howard Schultz, Daniel Pink sau Angela Duckworth. Și toți au oferit sfaturi practice care să te ajute să-ți construiești carierea pe care o visezi.

Citește și: 5 filme despre succes la care ar trebui să te uiți

Podcast: IN PURSUIT

IN PURSUIT este primul podcast creat de Glassdoor. Amy Elisa Jackson discută despre cele mai importante obstacole pe care le poți întâlni în cariera ta și cum le poți depăși. În primul episod, Brené Brown vorbește despre curajul de a-ți folosi vulnerabilitatea ca principal argument pentru statutul de leader la care aspiri. 

The Smart Passive Income Podcast

Pat Flynn discută despre metodele pe care sa le folosești pentru a-ți construi o afacere în mediul online. În unele episoade vorbește despre anumite subiecte din perspectivă proprie, în altele are invitați renumiți cu care discută despre strategiile pe care le-au avut aceștia pentru a-și construi averile de astăzi. Așa că, dacă visezi să-ți faci o afacere de succes în mediul online, ar fi bine să-l asculți pe Flynn și să-i urmezi strategiile și sfaturile.

The Tim Ferriss Show 

The Tim Ferriss Show este de foarte multe ori pe primul loc în topul Apple Podcasts la categoria business. Ferriss își provoacă invitații să vorbească despre cele mai importante momente din viața lor profesională. De la Arnold Schwarzenegger, LeBron James sau Ray Dalio, toți sunt luați la întrebări despre viața lor, rutinele pe care le au și instrumentele pe care le folosesc pentru a atinge succesul de astăzi.

Podcast: We Study Billionaires 

Preston Pysh și Stig Brodersen explorează viețile și strategiile pe care le-au folosit pentru a ajunge la averile impresionante făcute din investițiile pe bursă. Iar pentru a vorbi despre bani, succes și responsabilitate, aceștia au alături invitați de renume, precum Warren Buffet sau Ray Dalio.