9 cărți despre bani care s-ar putea să-ți schimbe viața

Dacă ai nevoie de inspirație sau motivație, atunci sigur găsești mai jos câteva lecturi care te vor ajuta să iei decizia bună, să faci mai mulți bani sau să te acomodezi ușor cu schimbarea care te așteaptă.

Atunci când vine vorba despre succes, ne gândim automat la bani, nu? Așa că mai jos îți recomandăm câteva cărți despre bani pe care ar trebui să le citești dacă vrei să afli cum se fac și cum se cheltuie cu cap. Găsești în rândurile care urmează nouă cărți care i-au motivat chiar și pe cei mai buni experți în domeniul finanțelor: 

1. You Are a Badass at Making Money, de Jen Sincero

Recomandat pentru cei care vor să-și schimbe atitudinea despre bani

Cartea lui Sincero nu este neapărat despre bani, cât despre care ar trebui să fie atitudinea corectă față de aceștia. Lectura aceasta te va ajuta să-ți învingi preconcepțiile despre bani și să ai o gândire pozitivă atunci când vine vorba despre ei.

2. The Money Class, de Suze Orman

Recomandat pentru cei care se ocupă atât de finanțele proprii, cât și de cele ale familiei

Cartea lui Orman este perfectă pentru cei care au nevoie de sfaturi din zona financiară. Vorbește despre tot – de la investiții la asigurări, de la cum să conduci o afacere la cum să-ți achiți creditele sau să îți faci planul de pensionare. După această lectură poți fi sigur că vei investi cu cap atât banii proprii, cât și pe cei ai familiei. Vei ști cum și cât să cumperi, dar și cum să investești astfel încât să ai șansa succesului.

Citește și: Ce carte ar trebui să citească orice antreprenor care vrea să schimbe lumea?

3. Millionaire Teacher, de Andrew Hallam

Recomandat pentru cei care se gândesc la investiții

Dacă vrei să înveți cum să-ți crești profitul lunar, cum să faci investiții raționale și cum să faci rost de bani pentru pasiuni, atunci Hallam pare să aibă soluțiile cele mai bune.

4. The Automatic Millionaire, de David Bach

Recomandat pentru cei care au nevoie de motivație pentru a face economii

Dacă te numeri printre cei care se chinuie mereu să facă economii, atunci cartea lui Bach ar trebui să fie primul lucru pe care să ți-l cumperi luna viitoare. De aici vei învăța că nimic nu este mai important în bugetul personal decât să poți economisi în fiecare lună cât de puțin.

5. The Total Money Makeover, de Dave Ramsey

Recomandat pentru cei care au nevoie să-și închidă creditele

Poate că nu toată lumea este de acord cu ce scrie Ramsey în carte, dar sigur această lectură o să îți dea motivația de care ai nevoie pentru a-ți pune finanțele în ordine și a începe să-ți plătești datoriile.

Citește și: 10 cărți pe care ar trebui să le citești înainte să îți dai demisia

6. The Money Book for the Young, Fabulous & Broke, de Suze Orman

Recomandat pentru cei tineri și curajoși

Dacă nu ai avut până acum o relație prea bună cu banii și nu ai reușit niciodată să economisești, atunci e timpul să o citești pe Orman. Această lectură îți va explica perfect de ce este important să investești și să economisești.

7. The Richest Man in Babylon, de George S. Clason

Recomandat pentru cei care au nevoie de sfaturi despre cum să-și crească profitul lunar

Clason îți aduce cele mai importante sfaturi despre cum să ai o viață financiară de succes. Iar lecțiile de aici vor fi valabile oricând în viitor.

8. The Millionaire Next Door, de Thomas J. Stanley și William D. Danko

Recomandat pentru cei care au nevoie să le reamintească cineva să se bucure de pasiuni

Aparițiile pot fi înșelătoare. Așa că, dacă ai nevoie de cineva care să îți spune când este cazul să îți iei o mașină nouă, ar fi bine să citești „The Millionaire Next Door”.

9. Get a Financial Life: Personal Finance in Your Twenties and Thirties, de Beth Kobliner

Recomandat pentru cei care au terminat recent facultatea!

Poate că este o carte mai degrabă pentru tineri, însă sfaturi de aici pot fi ușor citite de oricine. Cartea lui Kobliner vorbește despre cum să te ocupi de un credit, cum să îți acoperi taxele și cum să ai grijă de bugetul familiei.