9 din 10 angajați se confruntă cu un moment de cumpănă la locul de muncă

Dacă simți că nu mai poți să stai la locul de muncă află că nu ești singur. Un studiu realizat în Marea Britanie arată că nouă din zece adulți simt că se află la un punct de cotitură în viața lor profesională. 

Studiul a intervievat 2,000 de angajați din Regatul Unit, arătând că în medie aceștia se confruntă cu situații stresate o treime din timpul petrecut la muncă. Iar printre activitățile care le provoacă cele mai mari stări de anxietate se numără verificarea e-mailurilor după orele de birou, deadline-urile foarte strânse, prezentările în public sau conflictele cu șefii care le cer prea mult. 

Lunea a fost declarată cea mai stresantă zi, în schimb joia este considerată cea mai liniștită. Și tot studiul acesta arată că angajații sunt stresați înainte să plece în concediu pentru că sunt nevoiți să predea lucrurile pe care le fac altui coleg. 

Mai mult decât atât, respondenții au declarat și că, din cauza acestor situații stresante, au probleme cu somnul. Studiul a arătat că, în medie, angajații pierdeau cinci ore de somn pe săptămână din cauza stresului de la birou.

De asemenea, deloc surprinzător, angajații se plângea foarte mult din cauza situațiilor de la locul de muncă. Studiul a arătat că, în medie, un angajat se plângea în fiecare săptămână din cauza șefului 31 de minute și a job-ului două ore și 45 de minute. 

Care erau cele mai întâlnite motive pentru care erau nemulțumiți britanicii de locul de muncă?

Studiul a arătat și că șapte din zece angajați s-au plâns din cauza jobului lor în fața unui coleg, a unui membru al familie sau a partenerului de viață. Cu toate acestea, 46% dintre aceștia nu au luat nicio măsura ca probleme care îl cauzau să dispară. Mai mult decât atât, trei din zece au declarat că au fost în situații în care au plâns și unu din cinci a declarat că a apelat la alcool. De asemenea, 31% dintre cei care au declarat că nu au făcut nimic pentru a stopa situațiile stresante au ales să își iau zile de odihnă sau concediu medical, iar 14% au lipsit de la muncă spunând că trebuie să aibă grijă de copii. 

Pe de altă parte, șase din zece oameni au declarat că au început să se simtă mai bine atunci când au vorbit despre situațiile stresante prin care treceau. Dintre cei care au ales să ia acțiune, 38% au vorbit cu managerul lor și 51% au ales să iasă și să se plimbe puțin pentru a se liniștii.

Studiul din Marea Britanie a fost realizat de asociața CABA care își propune să încurajeze conceptul de vieță echilibrată. Acesta își dorește să atragă un semnal de alarmă asupra presiunilor cu care se confruntă angajații. Și, mai mult decât atât, să îi încurajeze pe aceștia să ia măsuri atunci când simt că sunt stresați. Iar primul pas pentru a rezolva aceste situații critice este să vorbești despre ele – cu colegii, cu managerul, cu familia. Prin simplul fapt că vorbești despre ele, ajungi să le accepți și să conștientizezi că trebuie să iei măsuri. 

Poate că studiul de mai sus vorbește despre situația din UK, însă aceleași date se regăsesc și peste ocean, acolo unde specialiștii susțin că burnout-ul este motivul principal pentru numărul mare de demisii. În plus, World Health Organization a arătat recent că burnout-ul este la fel de periculos ca orice altă suferință, tocmai de aceea au început să o trateze ca pe orice altă boală recunoscută deja. 

Te confrunți și cu aceste probleme, acționează acum!

Stresul cauzat de situațiile de la birou trebuie combătut. Și este nevoie să iei acțiune imediat. Tocmai de aceea, ți-am pregătit trei articole care să te ajute: 

  1. 7 modalități să nu mai fii stresat la birou
  2. Ai emoții atunci când vorbești în public? 5 trucuri care te vor ajuta să scapi de ele
  3. Antrenează-ți memoria: ce poți face pentru a nu mai uita lucrurile importante