Aceste întrebări pun cele mai multe probleme la un interviu de angajare

Care sunt întrebările care pun cele mai multe probleme la un interviu de angajare? Ai aplicat pentru job-ul la care ai visat mereu. Și, din fericire, ai fost deja chemat la interviul de angajare. Ai trecut prin multe etape importante, iar acum ești în fața celei mai grele încercări. Te simți încrezător, dar nu vrei să ratezi acest moment. Așa că ai emoții. 

Este normal. Cu toții avem emoții atunci când suntem în fața unui moment atât de important. Pentru a veni în ajutorul nostru cei de la Reboot Digital PR au examinat care sunt întrebările care pun cele mai multe probleme la un interviu de angajare, precum și care sunt cele mai dificile părți dintr-un interviu de angajare. Și iată ce au aflat. 

Care sunt întrebările care pun cele mai multe probleme la un interviu de angajare?

Cei de la Reboot Digital PR au intervievat 53 de oameni pe care i-au întrebat, înainte de a începe studiul, dacă sunt de acord să folosească un dispozitiv care ar urma să le măsoare bătăile inimii. După ce aceștia au fost de acord, au urmat întrebările. Și una dintre ele a făcut ca bătăile inimii să crească cu 93% – 154 BPM vs. 80 BPM, cât este media bătăilor inimii atunci când ești în stare de repaus. Această situație a apărut atunci când intervievații au auzit „vă vom face un test rapid”. 

O altă întrebare care le-a dat mari bătăi de inimă intervievaților a fost „care este nivelul salarial pe care îl așteptați?”. Aceasta a dus la o creștere de 66%, ajungând la 133 BPM. Dacă vrei să scapi de această problemă, te invităm să citești articolul: Ce să răspunzi la întrebarea “Ce salariu ai?”.

Întrebare Bătăile inimii Media bătăilor inimiic: creștere / descreștere
Vă vom face un test rapid 154 93%
Care este nivelul salarial pe care îl așteptați 133 66%
Știți cu ce ne ocupăm? 130 63%
Ce ar spune ultimul tău șef despre tine? 129 61%
De ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă? 121 51%
Care sunt lacunele din CV-ul tău? 115 44%
Care sunt slăbiciunile tale?  107 34%
De ce ar trebui să te alegem pe tine în detrimentul celorlalți candidați? 105 31%
Cum îți vezi cariera peste câțiva ani? 99 24%
Spune-ne despre tine … 94 18%

Citește și: 5 sfaturi care o să te ajute să rămâi concentrat. Plus un exercițiu de 20 de minute care să-ți limpezească mintea

Poate puțin surprinzător, o altă întrebare care a pus probleme intervievaților a fost – „știți cu ce ne ocupăm?”. Aceasta a arătat o creștere de 63% a bătăilor inimii. Soluția pentru a scăpa de această problemă este foarte simplă: du-te pregătit la interviu de angajare, află dinaninte toate informațiile de care ai nevoie despre compania respectivă, despre imaginea pe care o are în piață și despre așteptările pe care le are de la angajați. 

În cele din urmă, atunci când au fost rugați să vorbească despre ei, participanții au fost cel mai liniștiți – arătând o medie de 94BPM. Cea mai puțin problematică dintre întrebări, aceasta poate provoca totuși probleme atunci când nu ești obișnuit să vorbești în public sau să vorbești despre tine. Recomandarea noastră este să aveți pregătit deja răspunsul la această întrebare.

Care sunt cele mai dificile părți cu care te-ai putea confrunta la o întâlnire de angajare?

Cei de la Reboot Digital PR au intervievat alți 1,357 de britanici pentru a afla și care sunt cele mai dificile părți dintr-un interviu de angajare. Și iată ce au aflat:

Cele mai dificile părți dintr-un interviu de angajare %
Am avut prea multe interviuri 17
Am așteptat în fața unui birou plin 14
M-am bâlbâit sau chiar m-am blocat 13
Am avut o strângere de mână stânjenitoare 12
Am uitat numele interlocutorului / nu am știut cum să îl pronunț 11
Am transpirat prea mult / am avut mâinile transpirate 10
M-am înroșit fără niciun motiv serios 9
Nu am știut unde trebuie să mă duc 7
Am ajuns prea devreme 4
Am avut nevoie la toaletă 3

Prin urmare, ideea multor interviu îi sperie cel mai rău pe intervievați (17%). Această problemă este urmată de cea a așteptării în interiorul unui birou plin de oameni – probabil de așteptat, nimănui nu-i place să știe că toată lumea se uită la ea, fără să ai nicio idee despre ce ar putea credere sau vorbi despre tine. Și, în final, problemele fizice (transpiratul, înroșitul la față) sunt, la rândul lor, foarte importante. Cum le rezolvăm? Simplu: venind pregătiți și siguri pe forțele proprii. 


Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.