Care sunt beneficiile pe care și le doresc angajații care lucrează remote?

La începutul lunii octombrie, Virtual Vocations, unul dintre site-urile care analizează job-urile remote, a realizat un studiu prin care își doreste să descopere care sunt beneficiile la care râvnesc angajații remote. Iar rezultatele cercetării au arătat că aceștia nu doar că nu sunt diferiți în vreun fel de angajații tradiționali, ci și că se confruntă cu aceeași mare problemă ca aceștia: nu primesc ceea ce își doresc. 

Peste 4,600 de oameni au participat la studiul realizat între 7 și 11 octombrie. Iar dintre aceștia 82,81% au spus că preferă să lucreze full time de acasă decât să aibă mai multe zile de concediu plătit. Pentru aceștia flexibilitatea de fiecare zi este mult mai importantă decât câteva zile de concediu în plus pe an. Iar lucrul acesta ar trebui să fie un indiciu important pentru cei care creează pachetele de beneficii pentru fiecare companie în parte. 

Mai mult decât atât, mai bine de 73% dintre respondenți au declarat că sunt dispuși să renunțe chiar și la 20% din salariu pentru a putea avea un program flexibil și să aibă posibilitatea de a lucra de oriunde. 

Însă, cu toate că flexibilitatea este crucială pentru aceștia, mai puțin de 15% dintre ei s-au declarat satisfăcuți de actualul pachet de beneficii pe care îl au. Și, mai mult, tot aproape 15% dintre s-au declarat total nemulțumiți de acestea. 

Care sunt beneficiile pe care și le doresc angajații care lucrează remote? De la salariu mare, la un pachet de beneficii atractiv

Puțin mai mult de jumătate dintre respondenți (54,55%) au declarat că pot accepta un salariu mai mare în schimbul unui pachet de beneficii. Pe de altă parte, mai bine de 80% dintre aceștia au spus că preferă beneficii importante precum asigurarea medicală sau o pensie privată, în ciuda unui abonament la sală sau a unor zile plătite pentru a face voluntariat. 

De altfel, asigurarea medicală este cel mai important beneficiu pentru aceștia – 47,56% punând-o pe primul lor. De altfel, mai bine de 65% dintre aceștia au spus că sunt de acord să contribuie și ei pentru a avea o asigurare medicală bună. 

Puteți descărca raportul Virtual Vocations de aici. Iar dacă vă doriți să îl consultați online, o puteți face de aici.

Dacă simți că ai nevoie de consiliere în carieră sau dacă ai nevoie de alte informații, te invităm să ne cunoaștem.