Care sunt companiile cu cei mai fericiți angajați: TOP 10

Situația de pe piața de muncă ne arată că ne petrecem cele mai multe ore la birou. Însă pentru unii dintre noi, acest lucru nu este nici pe departe o supărare. Pentru aceștia companiile la care lucrează reprezintă mediul în care se simt recunoscuți, apreciați și recompensați la adevărata valoare. Tocmai de aceea, aceste companii nu au doar cei mai mulțumiți angajați, ci și o rata de retenție foarte bună. 

Dar care sunt acestea? Înainte de a accepta un job nou este foarte important să cunoști cultura organizațională a companiei respective. Iar acest lucru poate fi făcut discutând cu angajații sau foștii angajați ai acesteia – review-urile de pe Glassdoor sunt foarte utile, în special, dacă îți cauți un job în afară. Evident că în topul companiilor cu cei mai fericiți angajați se găsesc cele care le oferă pachete cu baneficii substanțiale. Și care sunt acestea? Mai jos găsiți top 10 companii conform review-urilor de pe Glassdoor:

Companii cu angajați fericiți: locul 10. Southwest Airlines

Poate părea destul de ciudat având în vedere conflictele pe care le-au avut aceștia cu mecanicii companiei aeriene, însă Southwest Airlines pare să fie pe placă angajațiilor săi. Inclusă pe lista Glassdoow a companiilor cu cei mai fericiți angajați în fiecare an din 2010 și până astăzi, Southwest Airlines se evidențiază, în special, datorită pachetul său de beneficii. Pe lângă salarii foarte bune, angajații pot cumpăra acțiuni în cadrul companiei la prețuri mult mai mici. 

9. Lululemon

Lululemon este compania care vrea să le ofere angajaților aceeași stare de confort pe care o au clienții care le folosesc produsele. Aceștia oferă, în pachetul de beneficii: asigurare medicală, discount la cumpărarea produselor Lululemon și concediu plătit suplimentar față de zilele legale. 

Citește și: Cauți să angajezi un tânăr din Generația Millennial? 3 beneficii cu care l-ai putea convinge

8. Google

Dacă nu știi de ce această companie face parte din top, atunci Google it. Redevenind serioși, însă, Google oferă un pachet de beneficii impresionant, încurajându-și angajații să întemeieze o familie, sa aiba un echilibru între viața profesională și cea personală, să aibă grijă de sănătatea lor – punând mare accent pe servicii de sănătate și sport. În plus, angajații Google sunt încurajați să se dezvolte continuu profesional și personal

7. Facebook

Dacă îți cauți un loc de muncă în care să nu fii criticat că stai prea mult pe Facebook sau Instagram, atunci acesta este. Facebook oferă un pachet de beneficii impresionant, însă cel mai interesant este cel oferită pentru concediu de paternitate: patru luni de concediu plătit înainte ca cel mic să se nască și un bonus de 4,000 de dolari pentru familie. 

6. LinkedIn

Dacă îți cauți un job pe LinkedIn, ai grijă să nu pierzi chiar cel mai bun loc. Pe lângă mese și gustări, LinkedIn oferă angajațiilor asigurare medicală, cursuri gratuite pe lynda.com, concediu de paternitate plătit și consultanță gratuită într-un eventual proces de adopție. De asemenea, fiecare angajat primește în fiecare an 2,000 de dolari pentru activități din zona wellness (spa, masaj, sport etc). 

Companii cu angajați fericiți: locul 5. Boston Consulting Group

Firma de consultanță apare nu doar pe lista Glassdoor, ci și în topul Fortune. Acesta este recunoscută datorită programului PTO – predictability, teaming and open communication (predictibilitate, lucru în echipă și comunicare) care pune mare accent pe echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Aceștia își încurajează angajații să pună mare accent pe viața lor familială, nu doar pe dezvoltarea din zona profesională. 

Citește și: 3 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să angajezi pe cineva din Generația Z

4. Procore Technologies

Firma de tehnologie din California oferă angajaților săi posibilitatea să dețină acțiuni în companie, precum și asigurare medicală completă (inclusiv pentru servicii dentare sau oftalmologice). 

3. In-N-Out Burger

Dacă nu te convinge faptul că vei ajunge să lucrezi într-un mediu cu toate aromele, mirosurile și condimentele, atunci cei de la In-N-Out Burger le oferă angajaților, indiferent că lucrează full-time sau part-time, mese gratuite și contribuții la pensii private. În acest fel, In-N-Out Burger este văzută drept una dintre cele mai bune locuri de muncă pentru cei aflați la primul job. 

2. Zoom Video Communications

Printre beneficiile oferite de Zoom Video Communications se numără mese gratuite, activități precum Fun Fridays, zile dedicate voluntariatului, încurajarea cititului prin rambursarea costurilor pentru cărți sau petreceri lunare în cadrul companiei. 

Companii cu angajați fericiți: locul 1. Bain & Company

Firma de consultanță care s-a aflat în topul Glassdoor încă din 2009 este recunoscută datorită beneficiilor sale subtanțiale – contribuții la pensii private, concediu plătit de maternitate și paternitate sau asigurare de sănătate. Însă, lăsând la o parte pachetul de beneficii impresionant, Bain & Company se remarcă datorită mediului de muncă care investește în angajat, susținându-l să se dezvolte în orice fel posibil.