Cât de mult te poate ajuta să vii cu câinele sau pisica la birou?

Dacă te gândești la cum să ai cea mai bună zi la birou, poate ar trebui să te duci la plajă cu un Wifi mobil. Însă, cum probabil acest lucru este puțin probabil pentru cei mai mulți dintre noi, vă propunem să vă gândiți să vă aduceți animalul la birou. Astfel încât, atunci când aveți nevoie de un moment de relaxare puteți să vă duceți să îl mângâiați și să vă jucați puțin cu el. Și nu e doar o variată excelentă pentru tine, ci și pentru colegii tăi. Vă promitem: toată lumea o să vrea să se joace cu ei. 

De ce să vii cu câinele sau pisica la birou?

Presupunând că îți plac animalele și nu ești alergic la ele, fără doar și poate simpla prezență a acesta în jurul biroului poate face minuni pentru sănătatea mintală a tuturor. Un studiu realizat în 2012 de Virginia Commonwealth University a descoperit că prezența câinilor la birou poate ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea satisfacției la locul de muncă. 

„Acest studiu a fost prima cercetare asupra efectelor pe care le au câini de companie ai angajaților la locul de muncă asupra stresului acestora și a satisfacției lor la locului de muncă”, a declarat cercetătorul principal Randolph T. Barker, doctorat, profesor de management în VCU School of Business, într-un comunicat de presă

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat biroul Replacements, Ltd. din Greensboro, Carolina de Nord, cu aproximativ 450 de angajați care aveau 20-30 de câini la birou în fiecare zi lucrătoare. Și au descoperit cum „câinii la locul de muncă pot avea un impact pozitiv. Altfel spus, diferențele de stres perceput în zilele în care câinele a fost prezent versus cele în care animalul a fost absent au fost semnificative. Studiul a arătat că, în general, angajații au avut o satisfacție mai mare la locul de muncă decât normele industriei”, a notat Barker în declarație, amintindu-ne tuturor cât de importantă poate fi o mică dragoste din partea prietenilor noștri patrupezi. 

Citește și: 7 modalități să nu mai fii stresat la birou

Reducerea stresului și creșterea productivității

De asemenea, într-un articol mai recent din Business Insider, publicat în 2018, psihologul Lotte Spijkerman a împărtășit faptul că și pisicile, pe lângă câini, au un impact psihologic similar la locul de muncă. Acesta a spus faptul că „pisicile și câinii reduc stresul și cresc productivitatea, în principal pentru că angajații interacționează cu ei, iar această pauză le aduce o stare de spirit foarte bună atunci când revin la birou”.

Însă, dincolo de fericirea de la birou, multe cercetări susțin că există și alte beneficii pentru a avea un animal de companie. Un studiu realizat în 2017 pe 3,4 milioane de oameni a descoperit chiar că proprietarii de câini trăiesc mai mult și mai sănătos în comparație cu cei care nu au un animal de companie.

Citește și: Cum să faci un interviu de angajare mai puțin stresant pentru candidat

Vorbește cu departamentul de HR pentru a susține ideea de a venii cu câinele sau pisica la birou

Așa că, dacă nu poți sta într-un șezlong cu ceaiuri cu gheață în mână și valuri oceanice în ureche, poți lua toate aceste cercetări ca dovezi convingătoare pentru a-ți duce animalul să lucreze cu tine la birou. Măcar în acest fel vei avea un moment de relaxare ori de câte ori te vei ridica de la birou. Asta pentru că prietenul tău patruped o să fie acolo să se joace cu tine. 

Recomandarea noastră pentru acest an: vorbește cu departamentul de HR pentru a actualiza politica companiei tale și a le permite tuturor să își aducă animalele de companie să-i însoțească la birou. În acest fel, un program de la 9 la 17, o să fie mult mai relaxant și mai distractiv.