Ce ar trebui să răspund la întrebarea “Unde mă văd peste cinci ani?”

Atunci când știm că urmează să mergem la un interviu de angajare trebuie să începem să ne pregătim. Căutăm informații despre compania respectivă. Încercăm să cunoaștem cât mai multe lucruri despre business, piață, concurență. Încercăm să ne creionăm un discurs care să demonstreze nu doar că suntem bine pregătiți pentru nevoile job-ului respectiv, dar și că aptitudinile noastre îndeplinesc exact nevoile pe care le are compania în acest moment. 

Însă, de multe ori suntem puși în dificultate chiar de întrebările cele mai simple. Sau pe care le întâlnim la aproape fiecare interviu de angajare. Și asta pentru că nu știm exact ce să răspundem. Căutăm să spunem ce credem noi că ar vrea să audă oamenii de la resurse umane, când, în realitate, ar trebui să fim sinceri și să răspundem cu adevăr. Fără fantezii. Fără bravuri. Fără confuzii și bâlbâieli. Doar cu onestitate. 

Pe de altă parte, tinerii nu își mai fac planuri de viitor. Iar pentru ei întrebări precum aceasta nu o să facă decât să îi pună în dificultate. Aceștia sunt motivați de o viață liberă în care să nu fie constrânși de programul 9-18. Iar planurile de viitor sunt, de cele mai multe ori, făcute spontan, bazate pe intuiție.  


Citește și: Cauți să angajezi un tânăr din Generația Millennial? 3 beneficii cu care l-ai putea convinge


Și atunci, cum putem să fim pregătiți pentru momentul în care vom fi întrebați “Unde te vezi peste cinci ani?”. Îți dăm un sfat: în momentul acela oamenii vor să afle dacă obiectivele tale sunt în concordanță cu drumul pe care ar trebui să îl aibă job-ul pentru care ai aplicat. Și, nu numai. Aceștia vor să vadă dacă ești dispus la un commitment pe termen lung. Și dacă compania poate să îți îndeplinească dorințele pe care le ai pentru următoarea perioadă.

Pe de altă parte, această întrebare poate să fie adresată în mai multe feluri, precum:

  • Care sunt planurile pe termen lung pe care le ai pentru cariera ta?
  • Cum arată job-ul ideal pentru această etapă a carierei tale?
  • Ce cauți în acest moment în cariera ta? 
  • Cum definești succesul? 
  • Care este cel mai important lucru în cariera ta?

Ce spun experții în recrutare despre răspunsurile la aceste întrebări

Ca să îți faci o idee cât mai aproape de dorințele celor care o să îți adreseze această întrebare, ține cont de câteva sfaturi pe care ni le dau oamenii de recrutare de la HubSpot. Așadar, Holly Peterson, Senior Recruiter, este de părere că cel mai bun răspuns la această întrebare este cel onest. Dacă nu știi exact unde te vezi peste cinci ani, nu trebuie să disperi, însă Peterson este de părere că ar fi de preferat să ai ceva pregătit pentru această întrebare.

Pe de altă parte, Rich Lapham, Recruiter, susține că ar fi bine să evităm să dăm o declarație pompoasă la această întrebare dacă nu o putem susține. Și asta pentru că, dacă nu poți să răspunzi a doua, respectiv “de ce?”, mai bine nu mai spui nimic. Oamenii își vor da seama imediat că răspunsul tău nu este sincer, că nu este în realitate dorința ta, ci doar un răspuns care crezi tu că te-ar ajuta să câștigi câteva puncte în procesul de recrutare și selecție. 

Și, nu în ultimul rând, Olivia Chin, Recruiter pe zona de tehnologie, este de părere că în acest răspuns ar trebui să poți spune și cum poți măsura acest vis. Astfel, vei putea ști că respectivul candidat nu doar că știe ce își dorește, ci și că a făcut research pentru acest vis al său și, cel mai important, că are un interes real pentru a-l îndeplini. 

Cum ar trebui să îți structurezi răspunsul la această întrebare: 3 sfaturi

În primul rând, încearcă să dai un răspuns general, mai ales dacă nu știi care ar putea să fie cursul tău în cadrul companiei respective. Dacă, de regulă, recomandăm ca răspunsurile să fie cât mai exacte, în acest caz, facem o excepție. Așa că, încearcă să îți construiești un răspuns credibil, dar cât mai cuprinzător pentru a nu ridica niciun semn de întrebare referitor la compatibilitatea ta cu filosofia companiei respective. 

De asemenea, pune accentul pe faptul că îți dorești o carieră de lungă durată în cadrul firmei, mai ales dacă în CV-ul tău sunt trecute doar job-uri scurte. În această etapă a procesului de recrutare, angajatorul vrea să știe dacă poți să fii un angajat cu o carieră importantă în compania sa. 

Și, nu în ultimul rând, demonstrează că ești entuziasmat de această oportunitate, iar job-ul la care ai aplicat este exact ce îți dorești. Și, mai important, arată că ești motivat să profiți de această șansă și să te dezvolți profesional. 

La final: 3 exemple simple de răspunsuri la întrebarea “Unde te vezi peste cinci ani?”

  1. “În cinci ani aș vrea să fi terminat cursurile de leadership pe care le organizați. Am citit foarte multe lucruri despre acest program și cred că este perfect pentru ceea ce îmi doresc în viitor. Odată absolvite aceste cursuri, îmi propun că îmi dezvolt cunoștințele astfel încât să devin project manager”
  2. “Îmi doresc să găsesc o companie care să mă ajute să cresc și să pot să îmi dezvolt noi cunoștințe profesionale. În cinci ani, mi-aș dori să pot ajunge într-o poziție de leadership. Și, în egală măsură mi-ar plăcea să pot învăța cât mai multe despre zona de content strategy. Însă, în acest moment cel mai important lucru pentru mine este să găsesc o companie care să îmi încurajeze dorința de a învăța continuu, exact așa cum cred o poate face aceasta”
  3. “În cinci ani îmi doresc să îmi fi dezvoltat cunoștințele de producție video, astfel încât să fiu un expert în utilizarea acestor tipuri de conținut pentru promovarea brandurilor. De aceea, sunt și interesat de această poziție. Știu că acest job îmi va cere să devin un expert pe zona de video, de aceea cred că se potrivește perfect cu dorințele mele pentru viitor. În plus, mi-aș dori ca în următorii ani să pot să merg și pe zona de project management pentru proiectele video”