Ce să răspunzi la întrebarea “Ce salariu ai?”

Tu ce ai răspunde la întrebarea “Ce salariu ai?”. A discuta despre salariu pe care îl ai este mereu inconfortabil. Mai ales atunci când această discuție trebuie avută cu un expert de resurse umane, în cadrul unui interviu de angjaare. De ce? Sunt atât de multe motive. În primul rând, pentru nu știi niciodată dacă ei voiau să-ți ofere 1,000 de euro, dar pentru că tu le-ai spus că salariu actual este de 600 de euro, salariu pe care l-ai primit a ajuns la 700-800 de euro.

Apoi, pentru că situația poate a fost tocmai invers – ei aveau un buget de 1,000 de euro, dar pentru că tu le-ai spus că actualul salariu este de 1,200 de euro, nu au mai revenit cu o ofertă către tine și au ales pe altcineva, crezând că nu își permit să te angajeze. 

În al treilea rând, pentru că dacă suma pe care o spui este mult sub nivelul pieții, atunci poate există angajatorul crede că nu ești pregătit pentru job-ul său sau, din contră, dacă salariu pe care îl spui este mult sub nivelul pieții, atunci poate imaginea ta va fii că ești mult prea calificat. 

Și, nu în ultimul rând, pentru că este întotdeauna dificil să vorbești despre bani și despre câștiguri cu un străin. 

Cu toate acestea, întrebarea “Ce salariu ai?” este foarte probabil să apară în cadrul unui proces de recrutare. Și atunci, ce răspundem? Lynn Taylor, autorul cărții “Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job“, ne propune următoare lucruri:

Citește și: Cum aplici pentru primul job?

1. Informează-te

Intră la interviu înarmat cu toate informațiile pe care le găsești despre nivelul salarial al job-ului respectiv. Poți căuta informații pe site-uri precum payscale.com, glassdoor.com, indeed.com sau salary.com, însă cel mai bine ar fi să întregi alți oameni care sunt în poziții similare – aici LinkedIn poate fi de mare ajutor. 

De asemenea, înainte de a te duce la interviu gândește-te bine la ce vei răspunde la întrebarea “Ce salariu ai?”. Informează-te despre compania respectivă și cum este poziționată în piață. Gândește-te la așteptările pe care le ai și încearcă să fii realist. Poate vei fi norocos și vei obține ceva informații de la expertul în resurse umane cu care vei vorbi.

2. Încearcă să obții cât mai multe informații

Un joc de tipul cine clipește primul, acest tip de negocieri presupun un mare grad de diplomație. Tocmai de aceea Lynn Taylor propune un răspuns precum: “sunt flexibil atunci când vine vorba despre salariu, poziția aceasta și șansa pe care mi-o oferă să evoluezi și să mă dezvolt sunt mai importante decât compensațiile financiare, mă puteți ajuta cu un marjă de buget la care vă gândiți pentru această poziție?”. Poate că un astfel de răspuns îl va face pe intervievat să îți ofere ceva informații. În cel mai rău caz îți poate spune că el a întrebat primul, nu?

Citește și: Cum să analizezi mai multe oferte de job și să o alegi pe cea care ți se potrivește

3. Fii sincer

Dacă intervievatul te presează și vrea neapărat un răspuns, atunci fii sincer. Însă, Lynn Taylor subliniază faptul că dacă oferi o astfel de informație, aceasta trebuie completată neapărat cu o frază care să pună accentul pe oportunitatea profesională – o posibilă completare ar putea fi: “compensațiile financiare sunt importante, însă în acest moment mă interesează mai mult felul în care pot să mă dezvolt, să lucrez într-o echipă atât de bună și pentru un produs atât de interesant”.

4. Pune accent pe pasiunea pe care o ai pentru job-ul tău 

În final, încearcă mereu să pui accentul pe pasiunea pe care o ai pentru munca ta și pe felul în care poți contribui la succesul echipei. Arată-le cum pot face ei bani de pe urma ta și ajută-i astfel să pună mai ușor în balanță lucrurile. 


Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.