Cum ar trebui să răspunzi la cele mai plictisitoare și mai des întâlnite întrebări dintr-un interviu de angajare

De-a lungul carierei tale profesionale vei trece prin multe interviuri de angajare. Și, în foarte multe dintre acestea, vei întâlni aproape aceleași întrebări. Cum te descrii, care sunt cele mai importante calități, cum te vezi peste cinci ani. Și, chiar dacă sunt deja clișee, oamenii de resurse umane se bazează foarte mult pe aceste răspunsuri. 

Pe de altă parte, răspunsurile tale pot fi la fel de întâlnite precum întrebarea adresată. Și, în acest caz nu vei face deloc o imagine bună. De aceea, este foarte important să te pregătești pentru astfel de întrebări. Poți chiar să te uiți la recomandările celor de la Google.

Obiectivul tău este acela de a oferi răspunsuri care să te pună într-o lumină pozitivă. Așa că, transformă fiecare întrebare plictisitoare într-o oportunitate pentru a oferi un răspuns original, pentru a le spune o poveste care să te facă să ieși în evidență și care să te transforme în cel mai bun candidat pentru job-ul respectiv. Pentru a veni în ajutorul tău ți-am pregătit un scurt ghid care să te ajute să răspunzi cu originalitate la cele mai întâlnite cinci întrebări dintr-un interviu de angajare:

1. Cum te descrii

Cel mai adesea, oamenii de resurse umane își încep interviurile de angajare cu această întrebare. Și tocmai pentru că este foarte vagă, răspunsul trebuie să fie pregătit din timp. Ai putea folosi aici răspunsul pe care îl ai pregătit pentru un elevator speech – cum te descrii în maxim un minute (de la parter la etajul 3). 

În cazul acestei întrebări, îți recomandăm să te gândești la trei arii importante ale carierei tale: istoricul tău profesional, cele mai importante realizări și cele mai dorite obiective. Nu pune mare accent pe background-ul tău profesional, oamenii au deja CV-ul tău. 

Așa că, în cazul acestei întrebări trebuie să te concentrezi să le arăți acestora cu ce te diferențiezi de alți candidați și să pui accentul pe pasiunea, pe dorința ta de a face parte din echipa lor. Însă, mare rugăminte: fii concis (elevator speech, cum spuneam mai sus). 

2. O altă întrebare din interviul de angajare: “De ce îți dorești să lucrezi în această companie?”

Această întrebare își propune să vadă dacă ți-ai făcut temele: dacă ai făcut puțin research despre companie înainte de interviu. Și asta pentru că, înainte de a intra la întâlnire, trebuie să știi deja destul de multe informații despre aceasta, pe lângă informații despre industrie și despre job-ul la care ai aplicat. De asemenea, este important și să înțelegi care este cultura organizațională a acesteia. Și în timpul răspunsului tău să subliniezi toate aceste informații, incluzându-le în argumentele alese pentru a arăta de ce ești omul potrivit pentru echipa aceasta. 

3. Care este cea mai mare slăbiciune / cel mai mare atuu

Aceste două subiecte sunt, de cele mai multe ori, incluse în aceeași întrebare. Așa că este important să ai răspunsurile pregătite pentru ambele situații. Astfel, pe de o parte, atunci când vorbești despre atuurile tale, ar fi bine să te legi de informațiile din descrierea job-ului. Pe lângă responsabilități, aici vei găsi și o listă de aptitudini pe care ar fi bine să le ai. În cazul acestui răspuns ar fi bine să pui accentul tocmai pe acestea. În plus, ai putea să le evidențiezi printr-o povestioare … dacă este amuzantă, cu atât mai bine. 

Pe de altă parte, atunci când vorbești despre slăbiciuni trebuie să eviți un răspuns clișeu. Astfel, nu folosi un punct forte deghizat într-o slăbiciune – de pildă, “sunt un perfecționist”. 

În schimb, alegeți o slăbiciune și încearcă să o pui într-o lumină pozitivă. Vorbește despre faptul că ai conștientizat că o ai și arată cum încerci să lucrezi pentru a o îmbunătăți. De exemplu, “am tendința să mă grăbesc pentru a termina toate task-urile în timp util, dar am învățat să fac un pas înapoi și să pun mai mult accent pe calitatea muncii mele, decât pe rapiditatea sa”. În plus, poți folosi și aici o poveste.

4. O altă întrebare din interviul de angajare: “Cum te vezi peste 5 / 10 ani?”

Despre această întrebare am scris pe larg în articolul: Ce ar trebui să răspund la întrebarea “Unde mă văd peste cinci ani?”

5. De ce ar trebui să te angajăm

Această întrebare este, de obicei, la finalul interviului. Și, asemenea primei intrebari, este foarte vagă, așa că este bine să ai un răspuns pregătit. Vorbește despre cele mai importante aptitudini și cele mai mari realizări. Arată-le de ce tu și doar tu ești persoana cea mai importantă pentru acest post. Folosește informații specifice din celelalte job-uri care să arate cât de bine îți faci treabă. 

Pe de altă parte, dacă nu vei fi întrebat asta, e posibil ca omul de HR să îți spună dacă ai și alte lucruri de adăugat, acum că interviul de angajare este la final. Folosește acest moment pentru a sublinia informațiile de mai sus. Și arată-le acestora de ce ești omul potrivit pentru job.