Cum să lucrezi remote în funcție de personalitatea pe care o ai

În ultimii ani am putut observa o trecere importantă către munca remote. În acest moment, conform LinkedIn, nu mai puțin de 70% dintre angajatorii din întreaga lume oferă o astfel de oportunitate oamenilor din compania lor. Și industriile în care acest lucru este posibil încep să fie din ce în ce mai multe și mai variante. De altfel, Brie Reynolds, manager al FlexJobs, arată că angajatorii care au avut creștere de cel puțin 50% al numărului de locuri de muncă remote au venit din marketing, activism, avocatură, farmeceutică și inginerie. 

Iar faptul că angajații primesc această opțiune nu are decât să ne bucure, mai ales că nu mai puțin de 82% dintre cei 2,000 de profesioniști și 1,000 de manageri întrebați de LinkedIn au spus că își doresc să lucreze de acasă măcar odată pe săptămână. În timp ce 57% preferă să lucreze remote cel puțin trei zile. Și datele acestea sunt confirmate de studiul realizat de FlexJobs în care au fost întrebați 7,0000 și dintre aceștia doar 8% au răspuns că sunt cei mai productivi în timpul orelor de program. 

De ce se întâmplă lucrul acesta? De ce aleg oamenii să lucreze remote? Un răspuns vine din economisirea timpului alocat natevei de acasă la birou. Însă, cum poți lucra mai eficient atunci când alegi să o faci remote? Găsești mai jos câteva sfaturi pe care le poți aplica în funcție de personalitatea pe care o ai:

Citește și: Te gândești la un job remote? Iată cum ar trebui să te prezinți la un interviu de angajare

INTROVERT

În ceea ce privește oamenii introverți, Reynolds, de la FlexJobs, observă că aceștia tind să lucreze mai bine singuri sau în grupuri restrânse. Vor să lucreze remote pentru că se simt mai confortabili, mai în siguranță în spațiile pe care le aleg ei, în locuri care le sunt familiare. 

Și tot Reynolds sugerează că pentru introverți interviurile prin telefon sau ședințele audio sunt mult mai eficiente. În aceste contexte aceștia nu trebuie să se concentreze pe limbajul corpului nici al lor, nici al interlocutorilor, putându-se astfel concentra exclusiv pe discurs.

Citește și: Ce ar trebui să învețe freelancerii sau cei care lucrează remote de la cei care au program fix

AMBIVERT

Pentru cei care se află între introvetism și extrovetism, munca remote devine o obțiune perfectă datorită libertății de a alege mediul de lucru. Probabil că oportunitatea de a lucra de oriunde există o bună conexiune la internet, va fi argumentul alegerii unui astfel de job. 

Cea mai mare provocare pentru aceștia va fi să păstreze legătura cu colegii, de aceea, discuțiile zilnice sunt obligatorii prin statusuri și conversații pe Slack. Și tot pentru ambiverți este valabilă și dorința a se conecta direct cu oamenii cu care lucrează, de aceea, aceștia vor alege să călătorească din când în când pentru a-și întâlnii oamenii din echipă. 

Evident că, pentru ambiverți lucrul din cafenele sau spații comune, precum hub-urile, va fi o soluție foarte bună. Ambiverții sunt dornici să lucreze alături de alți oameni, însă, din când în când, au nevoie și să se izoleze – de aceea, în acest momente, vor alege să lucreze de acasă, departe de orice distracție.

Citește și: 3 teste de personalitate care să te ajute să găsești omul potrivit pentru echipa ta

EXTROVERT

Pentru extroverți dorința de a interacționa cu oamenii va fi foarte puternică, de aceea, în cazul celor care lucrează remote este important să existe contact personal între colegi. Probabil pentru ei nu va fi suficient să discute pe Slack sau alte platforme, de aceea vor alege convorbirile telefonice în detrimentul emailurilor și interviurile sau ședințele video în fața celor audio. 

În acest sens, Reynolds de la FlexJobs subliniază că extroverții pun mare preț pe interacțiunile umane, de aceea nu vor alege mereu să lucreze remote. Iar în cazul în care doresc totuși astfel de contexte de muncă, vor merge în locuri în care sunt mulți oameni. Huburile sau cafenele vor fi locuri perfecte pentru ei, având în vedere că aici nu se vor simți izolați sau demotivați.