Cum și-ar dori șeful să fii: 5 lucruri pe care să le îmbunătățești

Angajații buni sunt cei care știu să creeze un mediu de lucru eficient și care știu să-și monitorizeze activățile pentru a-și atinge obiectivele. Tocmai de aceea, este important să știi care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățești pentru a știi că ești la înălțimea așteptărilor pe care le are șeful tău de la tine. Și cum poți face asta? Simplu, urmărind cei cinci pași de mai jos:

1. Cum și-ar dori șeful să fii: Crează o cultură a mentorship-ului

Multe companii au angajații foarte buni, cu mare experiență, dar care nu pot da învățămintele mai departe. De aceea, ar fi bine să încerci să analizezi care sunt aptitudinile pe care le au unii și pe care le-ar putea folosi și alții. Și să creezi un mediu în care cei din urmă să se poată dezvolta, învățând de la primii. Iar lucrurile pe care să le înveți nu trebuie să fie neapărat relaționate cu munca lor de birou, pot fi și pasiuni sau informații ori activități extra job –  de la public speaking, la olărit sau gătit. Orice ai alege, vei fi surprins cât de deschiși sunt oamenii să ofere îndrumare: și chiar să facă prezentări pentru asta. 

În plus, un program de mentorship poate fi un argument cu care să cucerești multă lume la interviul de angajare.

2. Monitorizează-ți activitățile pentru a ști să-ți atingi obiectivele

Un bun lider lucrează împreună cu echipa sa pentru a-și atinge anumite obiective. Și, chiar dacă acestea nu sunt analizate periodic, el știe să le monitorizeze și să le analizeze periodic. Este important să știi mereu care este statusul activităților tale și să le monitorizezi progresul, astfel încât să poți să-ți atingi obiectivele.

Citește și: 9 din 10 angajați se confruntă cu un moment de cumpănă la locul de muncă

3. Cum și-ar dori șeful să fii: Încearcă să vorbești despre probleme aducând soluții

Șefii sunt obișnuiți să aibă angajați care se plâng din cauza anumitor probleme de la birou. Și puțin sunt cei care vin cu soluții pentru acestea. Tocmai de aceea, atunci când simți că ești frustrat din cauza unei situații, ar trebui să mergi la șeful tău să vorbești despre ea, oferind totodată soluția potrivită care să o rezolve. Nimic nu face un șef mai fericit decât proactivitatea.

4. Fii imaginea companiei tale

Compania la care lucrezi încearcă – uneori din greu – să contruiască un brand, iar tu îl reprezinți. De fiecare dată când participi la un eveniment în interes de serviciu – că este o cină de afaceri sau o conferință, un eveniment social sau o întâlnire de afaceri cu partenerii – este important să știi să te prezinți în concordanță cu imaginea și mesajele pe care compania își dorește să le transmită. 

Încearcă să ai grijă de reputația companiei – de la prezența pe care o ai în medii de lucru controlate (conferințe, evenimente) și până la din social media. 

Citește și: Muncești ca să trăiești? Sau trăiești ca să muncești? Gândește-te bine!

5. Cum și-ar dori șeful să fii: Muncește mai inteligent, nu mai mult

Nimănui nu-i place să muncească mai mult decât este cazul, nici măcar șefului tău. Important este să îți atingi obiectivele, nu să stai după program. Și să știi că inovația nu vine neapărat din schimbările pe care le aduci într-un domeniu sau într-o comunitate, ci și din lucrurile mici ca atunci când faci un document care să-i ajute pe membrii echipei tale să fie mai eficienți sau să lucreze mai ușor în echipă. Încearcă să găsești cele mai bune soluții pentru a-ți atinge obiectivele în cel mai scurt timp posibil. 

Dacă simți că ai nevoie de ajutor pentru a crește eficiența echipei tale sau pentru a dezvolta procese în cadrul companiei ori dacă ai nevoie de orice alte informații din zona resurselor umane, te invităm să ne cunoaștem.