Cum treci peste momentul în care un coleg foarte apropiat este demis (și tu ai supraviețuit valului de disponibilizări)

În special ca urmare a pandemiei de coronavirus multe companii au început să aibă probleme financiare și, implicit, să se confrunte cu un val de disponibilizări. Fără doar și poate aceste demiteri provoacă stres, anxietate și frici atât pentru persoanele afectate direct, cât și pentru ceilalți angajați, cei care au supraviețuit. 

Studiile arată cum companiile se confruntă cu mai multe probleme în urma disponibilizărilor, de la productivitate scăzută, la scăderi de imagine sau chiar la o cădere a valorile de pe bursă. Iar aceste probleme nu se referă doar la nivelul companiei, ci și la fiecare individ în parte. 

Este important să știi cum să treci peste un astfel de moment dificil din viața unei echipe. De aceea, noi v-am pregătit mai jos cinci sfaturi despre cum să-ți ții emoțiile în frâu în fața unei astfel de situații: 

1. Acceptă situața, nu ești singurul care a supraviețuit valului de disponibilizări

Poate că ți s-a întâmplat ca apropiații să îți tot spună cât de norocos ești că ai job-ul respectiv, însă nu este deloc ciudat să te confrunți cu “survivor guilt” – un sentiment comun printre cei care au supraviețuit unui val de demiteri. 

Treci printr-o situație emoțională dificilă și este normal. Fii sigur că și alți colegi experimentează aceleași sentimete de frustrare, supărare, îngrijorare și vinovăție. Ce poți face? Vorbește cu ei despre situația prin care treceți împreună. Fii un lider adevărat și arată-ți emoțiile. Dar fă-o cu empatie și onestitate.

2. Investește-ți energia în acțiuni constructive

În timpul unei val de disponibilizări este normal să se discute și să se critice măsurile luate de companie. Însă acest lucru nu are cum să fie nici productiv, nici constructiv. Nu mai pierde timpul încercând să înțelegi sau să rezolvi ceva care este deja încheiat. Ce poți face? Concentrează-te pe lucrurile importante, fii alături de colegii tăi și focusează-te pe cum puteți fii eficienți și cum puteți ajuta compania să-și îndeplinească obiectivele de business. 

Iar dacă temerile pierderii job-ului te stresează și nu te simți în siguranță, preia controlul și fă-ți un plan de bătaie pe piața muncii. Noi suntem aici să te ajutăm, dacă simți că ai nevoie de o schimbare în carieră

3. Amintește-ți care este obiectivul tău profesional

Gândește-te mereu care este cel mai important lucru pentru viața ta profesională. Și care este drumul pe care îl poți avea pentru a-ți atinge obiectivele. De asemenea, ar fi bine să te gândești și la oamenii care te-au ajutat să ajungi până aici în carieră și cei care îți pot fii alături în viitor. Este important să ai un scop în viață, în acest fel vei și mai eficient, mai productiv și mai sănătos. 

Citește și: 5 sfaturi care o să te ajute să rămâi concentrat. Plus un exercițiu de 20 de minute care să-ți limpezească mintea

4. Concentrează-ți timpul și atenția pe relațiile colegiale prezente

În urma valului de disponibilizări este posibil să fi nevoit să-ți redefinești relațiile organizaționale. Gândește-te la obiectivele pe care ți le-ai fixat mai devreme și la colegii de muncă, apoi identifică care sunt relațiile pe care trebuie să le îmbunătățești. 

Toate studiile din domeniul resurselor umane arată cât de important este networking-ul. Și nu doar cel din cadrul companiei în care lucrezi. Fii proactiv și încearcă să cunoști oamenii din domeniul în care activezi. Iar scial media (în special LinkedIn) este un spațiu foarte important cu care să începi. 

5. După valului de disponibilizări, definește-ți rolul în cadrul echipei

În mod cert în urma unei astfel de situații munca rămase o să se împartă între voi, supraviețuitorii. Este important să pui limite și să nu ajungi să lucrezi chiar și de două ori mai mult decât înainte. 

Pe de altă parte, în urma unui val de disponibilizări pot apărea și oportunități profesionale. Poți să te afirmi, să preiei inițiativa și să le arăți celorlalți că ești liderul de care au nevoie. 


Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.