Cum va schimba pandemia de coronavirus piața muncii? 3 lucruri pozitive pe care companiile le-ar putea schimba în viitor

Un studiu recent realizat peste ocean de Have Her Back Consulting a arătat că oamenii sunt foarte îngrijorați de cum va arăta viața lor după pandemia de coronavirus. Mulți dintre ei își puneau problema cum o să poată să muncească în timp ce trebuie să aibă în continuare grijă de copiii care învață acasă. Așa că studiul acesta a vrut să analizeze cum și-au ajutat companiile angajații, cum și-au adaptat politicile la noua situație și implicit care sunt nevoile angajaților.

Caroline Dettman, Erin Gallagher și Pamela Culpepper sunt trei femei care au renunțat la joburile lor din corporații și au construit agenția de consultanță Have Her Back (HHB) care vizează egalitatea de gen. Iar atunci când nu muncesc au grijă de șase copii. 

Studiul realizat de HHB a fost făcut în martie anul acesta și a avut 500 de respondenți care lucrau pentru companii medii și mari (cu peste 500 de angajați), 50% femei și 49% bărbați (1% s-au indentificat ca „other”). Și a analizat care au fost politicile companiilor referitoare la munca de acasă și cum i-au impactat pe oameni, care au fost ajutoarele pe care le-au oferit angajaților și cum arată acum nevoile acestora. Uitându-ne la rezultatele studiului, putem vorbi despre trei lucruri pozitive care se vor schimba în piața muncii după această perioadă:  

Citește și: Lucrezi de acasă? Poți să fii mai productiv, iar angajatorul trebuie să te sprijine

1) Companiile ar trebui să-și ajute angajații care trebuie să aibă grijă de copii

Nu mai puțin de 78% dintre părinții care au răspuns acestui studiu au declarat că le-a fost foarte greu să aibă grijă de cei mici, în special din cauza faptului că sistemul de învățământ a fost doar online. 

Așa cum era de așteptat, rezultatele au arătat că mamele sunt cele responsabile de acest rol (48% vs 38%). Mai mult decât atât, tații au fost cei care au găsit grija pentru copii ca pe o activitate extrem de grea.

În studiul realizat de HHB atât tații, cât și mamele au declarat că și-ar dori ca angajatorii să le ofere mai mult ajutor în ceea ce privește îngrijirea celor mici. Așa că, dacă te gândești să creionezi lista beneficiilor pentru perioada următoare, această idee ar trebui să fie în top.  

2) Firmele ar trebui să continue să-și îmbunătățească politicile care vizează lucrul de acasă sau programul flexibil

Această idee este promovată în special de femei, tineri și persoanele în vârstă. 40% dintre cei care fac parte din generațiile Millenials și Boomers, femeile și mamele intervievate în acest studiu au declarat că nu au fost mulțumiți de politicile de muncă de acasă implementate de compania unde lucrau. Mai mult decât atât, nu mai puțin de 80% dintre intervievați au declarat că și-ar dori să poată lucra remote sau să aibă un program flexibil în viitor. 

În special în perioada de după ridicarea treptată a restricțiilor este important să ne ajutăm angajații să se simtă în siguranță. Ar trebui să le oferim toate condițiile pentru a evita orice pericol și ar trebui să îi încurajăm să decidă ei când și cum să se întoarcă la birou. Dacă job-urile pe care le au pot fi îndeplinite în continuare de acasă, ar trebui să le oferim această variantă. Iar dacă își doresc să vină la birou, să îi ajutăm să se (re)adapteze, propunându-le un program flexibil – eventual să vină câteva ore / zile la început și apoi treptat să ajungă la programul de dinainte de criză. 

3) Companiile trebuie să arată mai multă grijă față de angajați

Nu mai puțin de 90% dintre companiile care au arătat grijă față de angajații lor vor apărea în topul celor care își vor căuta un loc de muncă în viitor. Este o calitate pe care o poți obține foarte greu și care implică un cost destul de mare de timp, bani și resurse. Așa că ar trebui să faci totul pentru a o obține. Iar aceasta este șansa ta. 

Ce poți face? Poți să le oferi angajaților garanția job-ului și implicit a salariului sau să le oferi zile de concediu plătite.  

Aveți grijă de voi și de cei dragi. Și nu uitați, hidratați-vă, dormiți suficient și mănâncați sănătos! Iar dacă aveți nevoie de orice sfat din zona resurselor umane, suntem aici. we do HR. Let’s build together.