Cursuri online GRATUITE pe care le poți face pentru a câștiga mai mult

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii trebuie să te dezvolți în permanență. Să obții noi cunoștințe. În momentul de față, ca un candidat să fie cu adevărat interesant nu mai este suficient să aibă o diplomă obținută la o instituție de învățământ cunoscută, ci și să arate dorința de a crește și de a accepta noi provocări profesionale. Și cel mai ușor mod de a face asta este aplicând la cursuri din domenii înrudite sau total diferite de ce faci acum. 

De la o limbă străină la programare sau fotografie, există acum cursuri pentru absolut orice. Și, în plus, multe dintre acestea sunt online și sunt gratuite. Trăim într-o perioadă în care nu a fost niciodată mai ușor să învățăm lucruri noi, să ne dezvoltăm, să comunicăm și chiar să ne schimbăm parcursul profesional, așa că trebuie să profităm de aceste oportunități. 

Dr. Seuss avea o vorbă: “The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go / Cu cât citești mai mult, cu atât știi mai mult. Și cu cât înveți mai mult, cu atât călătorești mai mult.” Așa că, recomandarea noastră este să încerci să înveți mereu și nu doar pentru a te dezvolta profesional sau pentru a-ți schimba locul de muncă sau domeniul de activitate, ci pentru tine și pentru viitorul tău … pentru călătoriile minunate care îți pot schimba viața. De aceea, ți-am pregătit mai jos câteva platforme unde poți găsi cursuri online gratuite. 

Citește și: 5 filme despre succes la care ar trebui să te uiți

Khan Academy

Khan Academy oferă exerciții, video-uri instructive și cursuri personalizate care încurajează și ajută oamenii să învețe singuri, în afara unui cadru formal. Sunt parteneri cu NASA, The Museum of Modern Art, The California Academy of Sciences și MIT și oferă cursuri de specialitate foarte performante. 

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Khan Academy: Hour of Code (SQL, JavaScript, CSS), Finance & capital markets, GMAT, Entrepreneurship.

Skillshare

Skillshare este o platformă online unde poți găsi nu mai puțin de 22,000 de cursuri de la design la business sau tehnologie. Aceasta publică atât cursuri originale, cât și lecții susținute de nume cunoscute precum Guy Kawasaki sau Roxane Gay.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Skillshare: Introduction to SEO: Tactics and Strategy for Entrepreneurs, Pricing Your Freelance Work: How Much To Charge?, Microsoft Excel Essentials, How to VLOG – Complete Beginners Guide.

edX

Fondat de Harvard University și MIT în 2012, edX oferă cursuri incredibil de interesante de la unele dintre cele mai bune universități și instituții de învățământ din întreaga lume. 

Cursuri interesante pe care le poți găsi la edX: Introduction to Design Thinking, Robotics, People Management, Introduction to Project Management, Mandarin Chinese for Business.

ALISON

Fie că ești în căutarea unui nou job, a unei promovări sau a unui start în lumea antreprenorială, ALISON este locul care te poate ajuta cu informații care să îți aducă un plus pe plan economic și personal. Această platformă de milioane de dolari a reușit de-a lungul timpului să construiască o comunitate puternică care oferă gratuit cursuri și resurse educaționale pe foarte multe domenii. 

Cursuri interesante pe care le poți găsi la ALISON: Workplace Safety and Health, Nursing and Patient Care, Fundamentals of Marketing Your Business Online, Operation Management, Sales Techniques – Using Competitive Sales Strategies, Python Programming – Working with Numbers, Dates and Time.

Udacity

Având susținerea unor coloși precum Google, AT&T, Facebook, Salesforce sau Cloudera, Udacity oferă cursuri și programe destinate celor care visează la job-uri precum Web Developers, Data Analysts sau Mobile Developers.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Udacity: Intro to Computer Science, Interactive 3D Graphics, App Monetization, Introduction to Virtual Reality.

United Nations Institute for Training and Research (UNITAR)

Fondat încă din 1963, United Nations Institute for Training and Research (www.unitar.org) are ca obiectiv creșterea eficienței programelor oferite de Națiunile Unite și promovarea acțiunilor realizate de această instituție. În acest sens, UNITAR oferă cursuri gratuite care se întind pe unul sau mai mulți ani în special în domenii precum drepturile omului, a mediului sau a activismului. 

Cursuri interesante pe care le poți găsi la United Nations Institute for Training and Research: Human Rights and the Environment, Strengthening Civilian Capacities to Protect Civilians, Conflict Analysis, Confronting Trauma – A Primer For Global Action.