Este vara o perioadă bună să angajezi oameni

Exact ca vremea, trendurile în zona resurselor umane diferă în funcție de sezonalitate. În general, la începutul anului se fac destul de multe angajări pentru că firmele au bugete pe care le pot aloca. Apoi, toamna este, din nou, o perioadă foarte bună pentru că se află înaintea sezonului de iarnă care vine cu multe sărbători și vacanțe. Și, în cele din urmă, primăvara este, de asemenea, un sezon constant, însă nu extrem de încărcat. 

Dar ce se întâmplă vara?

Atunci când vine vorba despre lunile cu soare, mare și relaxare, companiile tind să nu facă angajări. Motivul principal este acela că atât oamenii de resurse umane, cât și candidații sunt în vacanță. 

Companiile se gândesc că profesioniștii de care au nevoie nu sunt cu gândul la noi oportunități profesionale, ci mai degrabă aleg să își petreacă timpul liber prin tot felul de activități outdoor, alături de prieteni sau familie. Apoi, mai este vorba și despre faptul că vara, multe companii își iau vacanță – cel puțin o perioadă de timp, în special în luna august. Și, fiind o perioadă de vacanțe, este destul de greu să găsești o întreagă echipă la birou pentru un interviu. 

De aceea, în cazul în care ai nevoie de un nou angajat, ar fi o idee potrivită să externalizezi acest proces – măcar în această perioadă. Iar pentru acest lucru, noi te putem ajuta – ne găsești completând formularul de contact sau dacă ne faci o vizită la sediul nostru din Grigore Alexandrescu 7.

Și cu toate astea, vara poate să fie un moment perfect pentru angajare

Ei bine, vara este și momentul cel mai important pentru câteva industrii, în special cele din domeniile horeca sau turism. De aceea, pentru multe companii de recrutare, vara este una dintre cele mai active perioade din an. 

Există, pe de o parte, un interes foarte mare pentru job-urile din domeniile de mai sus – care, în mod normal, își extind activitate pe perioada estivală. Însă, conform studiul realizat de CareerBuilder, majoritatea companiilor care au nevoie de angajați sezonieri își termină procesul de recrutare până în luna mai (31%), în timpul acestei luni (34%) sau în timpul lunii iunie (20%). 

Pe de altă parte, există job-uri care, în mod tradițional, intră în vacanță în perioada aceasta – educație, sănătate (cele legate de unitățile de învățămând) – iar angajații din aceste domenii au timp să caute noi oportunități profesionale. 

Prin urmare, vara nu ar trebui să fie deloc o perioadă de care să ne ferim atunci când ne căutăm noi angajați / sau noi oportunități profesionale. Trebuie doar să căutăm mai atenți și să avem curajul să facem acest pas, în cazul în care suntem convinși că este exact lucrul de care avem nevoie în viața noastră. 

Chiar dacă mitul spune “nu angaja vara”, nu este o regulă pe care să nu o încalci 

Așa cum spuneam, contrat tuturor așteptărilor, vara poate să fie perioada cea mai bună în care să angajezi, indiferent de industria în care activezi. De ce? Pentru că, în timp ce toți ceilalți competitori sunt în vacanță, tu ai timp să cauți și să găsești cei mai buni candidați pentru echipa ta. 

Evident, prioritate au job-urile pe care trebuie să le ocupi urgent. Însă, poate că o căutare activă și foarte bine gândită poate să fie strategia perfectă pentru această perioadă. Este adevărat, că mulți dintre candidați pot fi distrași de vremea bună de afară, pot fi plecați în concedii, însă acest lucru nu înseamnă că nu sunt deschiși la noi oportunități profesionale.

De aceea, în această perioadă poate ar fi bine să lucrezi cu o firmă de recrutare externă care să te ajute să găsești candidații de care ai nevoie. Ar fi bine să deschizi câteva posturi pe care, în mod normal, ai vrea să le ocupi. În acest fel, nu vei rata niciun candidat bun care își caută job în această perioadă. În plus, acum există un alt mare avantaj – poți extinde perioada de recrutare mult mai mult decât de obicei. În acest fel, vei putea căuta în liniște exact candidatul de care ai nevoie și vei putea introduce noi metode de recrutare în procesul tău de angajare. 

Chiar dacă vara poate fi o perioadă în care lumea să se gândească la mare și la soare, asta nu înseamnă că nu poate fi și momentul perfect să îți găsești oamenii potriviți pentru echipa ta. Nu îți fie teamă să încerci ceva în afara normei. Curajul poate fi exact ce ai nevoie pentru a-ți găsi angajații de care ai nevoie.