Îți dorești o promovare în 2022? Atunci evită aceste două greșeli

Dacă una dintre dorințele tale profesionale este o promovare în 2022, atunci ar fi bine să începi să te gândești foarte serios cum să o obții. Trebuie să fii foarte strategic, mai ales în această perioadă destul de neclară și de agitată. 

Lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te remarca poate nu s-au schimbat foarte mult, însă contextul este altul, iar ocaziile pentru a-ți demonstra meritele din ce în ce mai puține. Așa că, mai jos venim cu două recomandări care te vor ajuta cu siguranță. Iar dacă vrei să afli mai multe, poți să citești cartea lui Martin G. Moore, No Bullsh!t Leadership

Cum poți să te remarci la birou?

De fiecare dată când spui ceva într-un cadru organizațional, ești la un interviu de angajare. Oamenii te analizează constant. Însă acum sunt din ce în ce mai puține ocazii pentru a face asta. Zoom-ul nu este chiar cel mai bun mediu pentru a te remarca. Tocmai de aceea, dacă îți dorești o promovare în 2022 trebuie să ai un plan bine pus la punct pentru momentele în care vei interacționa cu oamenii din conducere sau senior level.

Cum te poți remarca în fața managerului? Mai mult decât oricând, acum aceștia vor să vadă că ai învățat din greșelile trecutului și că ești pregătit(ă) pentru încercări și mai importante. Evident, nimic nu vorbește mai clar și mai puternic decât rezultatele. În acest mod vei atrage atenția oamenilor din funcții cheie. Și aceștia vor vedea că ai o conduită și o etică profesională excelentă, că ai un nivel de maturitate și de reziliență de care au nevoie în companie și că modul în care vezi și faci lucrurile este important pentru echipa din care faci parte și pentru viitorul organizației în care muncești. 

Din nefericire, însă, acestea nu sunt suficiente pentru a-ți aduce promovarea la care visezi. Și asta pentru că vor exista și alți angajați ambițioși în companie. Pentru a te pune primul pe lista promovării, ar fi bine să eviți două greșeli foarte ușor de făcut:

Promovare în 2022? Nu încerca să arăți că ești de neînlocuit

După ce ai demonstrat că ești un profesionist desăvârșit, este timpul să arăți și că poți să-i ajuți pe ceilalți să crească. Sigur te-ai gândit că dacă vrei să te remarci trebuie să le arăți șefilor tăi că ești indispensabil, dar asta Moore spune că nu ar fi o idee bună. În schimb, acesta ne sfătuiește să demonstrăm că suntem redundanți. Gândește logic: dacă echipa nu poate să funcționeze fără tine, atunci cum ai putea să preiei alt job, cum ai putea să promovezi, lăsând în urmă un gol care nu poate fi umplut de nimeni. Ce trebuie să faci, în schimb, este să arăți că înțelegi riscurile, că poți să-ți ajuți colegii să evolueze, că ești liderul de care organizația are nevoie pentru că este mereu pregătit să rezolve orice problemă. 

Citește și: 7 acțiuni pe care să le faci pentru a deveni mai plăcut și mai bine văzut

Promovare în 2022? Nu trebuie să muncești până la epuizare

Angajații ambițioși tind să muncească foarte mult, să stea peste program și să livreze task-uri chiar și atunci când sunt în pragul burn out-ului. Iar atunci când simt că oamenii din echipa lor nu pot să facă anumite lucruri le sar în ajutor și le fac task-urile. Dar, dacă vrei o promovare, atunci ar fi bine să reziști acestor gânduri, altfel vei claca chiar mai devreme decât îți imaginezi. 

Citește și: 6 studii care îți vor schimba strategia de a aplica pentru un nou job

În loc să le sari în ajutor și să le rezolvi problemele, mai bine ajută-i, prin mentorat, să învețe și să se dezvolte. Poate că, în anumite momente, este mai ușor să rezolvi tu acel task, în loc să stai să-l înveți pe colegul tău cum să facă. Însă, pe termen lung, aceasta nu este o soluție. Nu vei face decât să muncești din ce în ce mai mult și să ajungi la burn out, poate chiar fix după ce ai obținut promovarea la care visezi acum. 

Pentru a obține promovarea pe care ne-o dorim trebui să privim lucrurile din perspectiva șefilor noștri. Iar pentru asta nu trebuie să muncim mai mult sau să devenim indispensabili, ci să ajutăm la construirea liderilor de mâine. Astăzi tu vei fi cel promovat, dar pentru asta trebuie să-l ajuți pe cel care o să fie mâine în atenția tuturor pentru că tu vei fi cel care îl va promova. 

Dacă ai nevoie de o schimbare în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.