Primul job: 4 semne că acesta este locul de muncă potrivit pentru tine

Jason Lee, CEO și fondatorul companiei DailyPay, spune că pandemia de coronavirus a schimbat dramatic modul în care analizăm locul de muncă și vorbește despre patru lucruri la care ar fi bine să ne uităm mai ales dacă suntem în căutarea primului job. 

Nu a fost nicicând un moment mai bun pentru a-ți începe sau a-ți schimba cariera. Angajatorii din toate industriile sunt în căutarea unor oameni talentați care să le întregească echipa. Pandemia de coronavirus, precum și toate efectele ei din zona economică, au dus la ceea ce astăzi se numește The Great Resignation. Ceea ce înseamnă că organizațiile au nevoie de oameni și sunt dispuse să se lupte pentru fiecare talent în parte. 

Conform Statista Research Department au fost create mai bine de 10 milioane de job-uri noi din decembrie anul trecut doar Statele Unite ale Americii. În plus, pandemia de coronavirus a schimbat destul de mult modul în care lucrăm, de la introducerea unui program hibrid, la modul în care companiile își organizează birourile sau își construiesc pachetul de beneficii și până la accentul pus pe angajarea oamenilor care să lucreze exclusiv remote și online. Iar asta înseamnă că devine din ce în ce mai ușor pentru toată lumea să se gândească la primul job ca fiind acela care să le îndeplinească cât mai multe visuri și nevoi. 

Pe de altă parte, datele spun că un om are 5.7 job-uri în carieră. Așa că, cel mai probabil, primul tău job nu o să fie și ultimul. Dar este foarte important să știi să-ți analizezi bine opțiunile. Așa că, poate astăzi mai mult decât oricând, este important să știi care sunt cele 4 semne că acesta este locul de muncă potrivit pentru tine:

Citește și: Cum aplici pentru primul job

1. Primul job: analizează integritatea companiei în care ai putea lucra

Mai ales la începutul carierei ai nevoie de un loc de muncă în care să te simți acceptat, în care să te integrezi ușor și să simți că vocea ta contează. Ai nevoie să lucrezi într-o companie care pune omul pe primul loc. Așa că, poate pentru primul job, ar fi bine să analizezi modul în care compania respectiv se uită la domenii precum sustenabilitatea, responsabilitatea socială, diversitatea și egalitatea. În cadrul interviului de angajare ar fi bine să pui următoarele întrebări: 

  • Cum arată echipa care lucrează în aceea companie?
  • Care este impactul pe care această companie îl are pe piața de muncă locală?

Dacă pui aceste întrebări în timpul interviului, observă cum se comportă oamenii respectivi. Te ascultă cu adevărat. Îți răspund onest la întrebări. 

2. Cultura organizațională

Sunt foarte multe definiții ale culturii organizaționale ale unei companii, dar pe scurt aceasta se referă la „modul în care se întâmplă lucrurile în această companie”. Înainte de a lua o decizie află cât mai multe lucruri despre cum se întâmplă lucrurile în spatele cortinei – cum lucrează viitorii tăi colegi, sunt sau nu ajutați și încurajați să se dezvolte, este feedback-ul încurajat etc.

Citește și: Cum ar trebui să-ți dai demisia. Și cum ar fi bine să scrii mailul din ultima zi de muncă

3. Primul job și business model-ul folosit de compania aleasă

Află încă de la primul interviu dacă organizația respectivă are o viziune apropiată de ceea ce îți dorești pentru cariera ta, precum și dacă modul de lucru este potrivit pentru tine. Este important să crezi în viziunea pe care compania o are, de aceea, ar fi bine ca, în timpul interviului de angajare, să pui câteva întrebări precum: 

  • Care este planul companiei în următoare perioadă – șase luni, un an, cinci ani?
  • Care sunt cele mai mari obstacole pe care le-a întâlnit compania respectivă și cum a reușit să le depășească?
  • Cum reușește să se poziționeze și să câștige lupta cu principalii competitori?

Încearcă să afli răspunsurile la aceste întrebări încă de la primele interviuri de angajare. Aceste întâlniri nu sunt doar despre tine, ci și despre compania respectivă. Doar înțelegând foarte bine mediul de lucru, vei putea vedea dacă acest job este sau nu potrivit pentru tine. 

4. Posibilitățile de creștere și dezvoltare profesională și personală

Toate companiile îți vor promite oportunități de creștere. Înainte de a-ți începe primul job este important să știi unde ai vrea să fii în următorii 3-5 ani, de aceea înainte de a vedea dacă o companie te poate ajuta să crești ar fi bine să ai un plan de carieră, doar așa vei găsi un loc care să nu fie doar pentru o scurtă perioadă. Poate ar fi bine să găsești răspunsuri la cele două întrebări de mai jos: 

  • Care sunt beneficiile pe care compania le oferă angajaților pentru a-i ajuta pe aceștia să crească și să se dezvolte în afara job-ului?
  • Vei avea oportunități de networking lucrând?

Află răspunsurile la aceste întrebări înainte de a te decide să semnezi contractul de angajare. Și nu uita, networking-ul poate să fie atât extern (clienți, parteneri, mentori, experți), cât și interni (colegi, superiori, manageri). Gândește-te dacă simți că lucrând în aceea companie vei avea oameni de la care să înveți, iar dacă răspunsul este pozitiv, atunci acesta este un semn important că locul acela este potrivit pentru tine. Și nu uita, primul job nu este, cel mai probabil, ultimul. Așa că, ai încredere în tine, nu-ți fie teamă să experimentezi și să explorezi și încearcă să înveți din fiecare experiență profesională sau personală. 

Dacă ai nevoie de un sfat profesional, de ajutor în a-ți construi un CV profesionist, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.