Te gândești să-ți dai demisia? 4 întrebări pe care să i le pui șefului înainte să iei această decizie

Te gândești să-ți dai demisia? Înainte să iei această decizie, ar fi bine să testezi puțin apele. Probabil că ai vorbit deja cu cei dragi, poate chiar cu câțiva colegi mai apropiați. Dar, o discuție cu șeful tău te-ar ajuta foarte mult. De ce? Pentru că acesta este persoana care îți poate decide viitorul în companie, precum și dacă jobul pe care îl ai poate să îți îndeplinească în viitor toate nevoile.

Te gândești să-ți dai demisia? Cum începi discuția cu șeful tău

„Înainte de a lua în considerare demisia, este crucial să evaluezi actualul loc de muncă și să îți dai seama de ce ești nemulțumit și ce ai căuta în altă parte. Mai mulți bani, un mediu diferit de muncă, un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală? Doar cunoscând răspunsul la această întrebare vei putea avea o discuție eficientă cu șeful tău”, spune Mason McSpadden, vicepreședintele WELD Recruiting.

Cu alte cuvinte, gândește-te de două ori înainte de a intra în biroul șefului tău și de a-ți arăta intențiile. Dacă, în cele din urmă, te vei hotărî să rămâi, e posibil ca relația dintre voi să fie compromisă, iar el să pună sub semnul întrebării devotamentul pe care îl ai față de echipă. Dacă, în schimb, vei pleca, ar fi bine să asiguri o tranziție lină. Așa că, cel mai bine ar fi ca discuția să fie una subtilă, fără să pară că ai luat deja o decizie și fără să ridici semne de alarmă. Pentru a veni în ajutorul tău, mai jos găsești patru întrebări pe care să le folosești în discuția cu șeful tău. O întâlnire care ar trebui să te ajute să îți pui gândurile în ordine, să vezi lucrurile mai clar… doar îți decizi viitorul.

Citește și: 10 lucruri pe care să le faci înainte să-ți dai demisia

1. După părerea ta, care a fost cea mai bună parte a proiectului pe care tocmai l-am finalizat?

A pune această întrebare înseamnă, în esență, să ceri feedback, așa că nu ar trebui să-i dea nimănui de gândit. Și este un mod deosebit de perspicace prin care poți vedea care sunt, în ochii șefului, cele mai importante calități pe care le ai. Așa vei afla care este rolul tău în echipă și cât de important ești pentru companie. 

Cu cât simți că munca ta este mai apreciată, cu atât îți va fi să rămâi în aceea echipă. Dacă, în schimb, simți că lucrurile nu stau deloc așa, atunci probabil că îți va fi mai ușor să iei decizia plecării. 

2. Unde și cum îmi vezi rolul în următorii 5 ani în echipă?

Demisia nu este deloc o decizie ușor de luat. Confort, emoții, atașament. Riscuri pe care trebuie să ții le asumi. Sunt lucruri la care trebuie să te gândești. În plus, schimbarea locului de muncă ar trebui să se bazeze pe ce îți dorești pe termen lung de la viața ta profesională. Iar această întrebare despre rolul pe care îl vede șeful tău pentru tine în următorii cinci ani este foarte important. Te ajută să-ți planifici viitorul, să îți dai seama de cum poți crește atât în companie, cât și personal. 

De altfel, coach Randi Levin spune că „ decizie de a pleca sau de a rămâne într-o echipă ar trebui să fie bazată pe cât de mult simți că aceasta te susține și te ajută să crești profesional și personal”.

Citește și: 10 cărți pe care ar trebui să le citești înainte să îți dai demisia

3. Cum îți vezi viitorul profesional?

Ai vorbit suficient despre tine, acum este rândul șefului să fie în centrul atenției. Află cât mai multe informații despre planurile sale de viitor: ce oportunități crede că vor apărea, la ce schimbări se gândește. 

„Întreabă-l care sunt planurile sale de viitor. Oamenilor le place să vorbescă despre sinte, iar șeful tău probabil că nu este vreo excepție, îți va fi ușor să afli câteva informații. Dacă șeful tău se gândește să plece din echipă, poate că și tu ar trebui. Sau poate ar trebui să construiești un plan prin care să ajungi în locul său”, spune executive coach Erica McCurdy.

4. Cum crezi că va arăta viitorul companiei?

Nu în ultimul rând, ai putea strânge câteva informații despre viitorul companiei întrebând despre procesul de angajare. Dacă nu există niciun plan în acest sens, atunci s-ar putea să nu fie chiar o veste bună: e foarte probabil să nu existe evoluție pe post sau în cadrul echipei. Pe de altă parte, dacă există o șansa de reconstrucție a departamentelor sau de evoluție într-un rol managerial, acestea nu pot fi decât semne pozitive care să te convingă să rămâi la actualul loc de muncă. 

Pe lângă faptul că îți oferă o idee mai bună despre oportunitățile de avansare, această întrebare te poate ajuta să îți dai seama dacă și cum vor evolua responsabilitățile tale în cadrul echipei. Unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care oamenii aleg să-și schimbe locul de muncă este faptul că au prea multe responsabilități. 

„În timp ce delegarea este o opțiune excelentă, uneori este imposibil să se facă acest lucru, mai ales atunci când nu există cine să-l delege”, spune Stacey Kane, business development lead la EasyMerchant.

Dacă ai nevoie de un sfat în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.