Tot ce trebuie să știi dacă angajatorul tău este afectat de criza COVID-19: șomajul tehnic și concediul de carantină

Ne ajută șomajul tehnic sau concediul de carantină? Pandemia de coronavirus afectează viața oamenilor, iar piața muncii nu are cum să fie la fel ca înainte. Oamenii lucrează de acasă. Este foarte important să ne ferim și să #stămîncasă. Dar sunt multe domenii în care lucrul acesta este imposibil. Și, mai mult decât atât, multe afaceri sunt afectate de criza impusă de pandemia de covonavirus.

Și atunci, ce facem dacă angajatorul este afectat de criza COVID-19? Ce înseamnă șomajul tehnic? Și concediul de carantină? 

Citește și: Lucrezi de acasă? Poți să fii mai productiv, iar angajatorul trebuie să te sprijine

Ce trebuie să știi despre șomajul tehnic?

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Ulterior, a apărut un alt act normativ care modifică OUG 30/2020, simplificând procedura de șomaj tehnic. 

Așadar, în cadrul acestor acte normative au fost reglementate și condițiile pentru intrarea în șomaj tehnic, stabilindu-se că valoarea indemnizației va fi de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat plătit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Cine beneficiază de somajul tehnic?

  • companiile mari, mici si mijlocii
  • profesiile liberale (PF, PFA, intreprinderile individuale) 

Pentru a veni în ajutorul angajtorilor, pe site-ul Ministerului Muncii sunt câteva întrebări și răspunsuri care își propun să lămurească condițiile de acordare a acestui șomaj tehnic, de la perioada de acordare, până la plata acestuia.

Măsurile de sprijin privind șomajul tehnic pot fi accesate de orice societate comercială, indiferent de numărul de angajați?
Da, însă trebuie să respecți condițiilor prevăzute de OUG 30/2020. Accesarea măsurii de sprijin privind indemnizația pentru șomaj tehnic suportată de stat nu este condiționată de mărimea firmei sau de numărul de angajați.

Care este perioada în care plata indemnizației pentru șomajul tehnic este suportată de Stat?

Indemnizațiile pentru șomajul tehnic sunt suportate, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada stării de urgență (16 martie – 16 aprilie). Urmează ca după această perioadă Guvernul să ia decizia de prelungire sau nu a stării de urgență, în funcție de evoluția epidemiei.

Plata șomajului tehnic este virată de către Stat în contul angajatorului sau cel al angajatului?

Plata aferentă indemnizațiilor pentru șomaj tehnic ale angajaților se face în contul angajatorului, urmând ca acesta să achite contribuțiile aferente indemnizațiilor și să facă plățile în conturile angajaților. Aceștia sunt obligați să vireze sumele aferente în cel mult 3 zile angajaților, conform actului normativ din 27 martie 2020 care modifică Ordonanța 30/2020.

Citește și: Lucrezi de acasă? Studiile arată că o să fii mai productiv, dar cum să faci asta

Ce trebuie să știi despre concediile medicale pentru carantină?

În contextul în care tot mai multe persoane se află în autoizolare din cauza COVID-19, foarte multă lume vorbește despre concediul medical pentru carantină. Acest tip de concediu este reglementat în OUG nr. 158/2005 și în normele sale de aplicare, cuprinse în Ordinul ministrului sănătății nr. 15/1311/2018.

Cu toate că există foarte mare interes în jurul acestui subiect, există un cadru legislativ care nu ne ajută foarte mult. Acesta specifică faptul că situația de carantină este impusă de autoritățile sanitare și nu vizează un întreg loc de muncă, ci doar o anumită categorie de angajați dintr-o companie.

Pe de altă parte, dacă ne uităm în Codul muncii, una dintre situațiile enumerate la suspendarea de drept a contractului de muncă este „carantina”. Însă, noțiunea nu este detaliată mai mult de atât. Nici în reglementarea specifică a concediului medical pentru carantină nu există o prevedere care să lase fără urmă de dubiu că se suspendă de drept contractul de muncă pe perioada acestui concediu. El este inclus în ordonanță în categoria „concedii medicale și indemnizații pentru prevenirea îmbolnăvirilor și recuperarea capacității de muncă”. Codul muncii nu se referă la această categorie atunci când tratează suspendarea contractelor de muncă, ci doar la „concediul pentru incapacitate temporară de muncă”.

În toată această perioadă, aveți grijă de voi și de cei dragi. Și nu uitați, hidratați-vă, dormiți suficient și mănâncați sănătos! Iar dacă aveți nevoie de orice sfat din zona resurselor umane, suntem aici. we do HR. Let’s build together.