Cum depășesc oamenii de succes momentele de plafonare profesională

Simți că te afli într-un moment de plafonare profesională și nu știi cum să reacționezi? Nu ignora acest sentiment. Confruntă-l exact așa cum ar face-o oamenii de succes. Atunci când simți că ai atins un nivel profesional din care nu mai poți crește, este momentul să ai un timp de reflecție. Trainer-ul Ferdy Ed ne recomandă să ne gândim foarte bine la care sunt obiectivele noastre profesională, în ce timp de organizație am vrea să lucrăm și, poate cel mai important, să încercăm să ne cunoaștem și să ne acceptăm locul în care suntem în acel moment. 

Dacă nu te-ai gândit încă la toate aceste lucruri, ar fi bine să îți iei un moment de introspecție și să te gândești la ce îți dorești cu adevărat de la viață. Să îți dai seama dacă ești genul de om care are nevoie mereu de o nouă provocare sau dacă îți este bine să stai zece ani în același loc. 

Indiferent însă de ce vei descoperi răspunzându-ți la situația de mai sus, există mai multe modalități de a depăși un moment de plafonare profesională. Și cel mai bine o putem face urmând sfaturile unor oameni de succes:   

Cum depășesc oamenii de succes momentele de plafonare profesională: acționează

Atunci când se văd în fața unei situații de plafonare, oamenii de succes încep să caute soluții. Pentru ei cel mai important lucru este să găsească un loc în care să poată crește și învăța constant: nu mai poți face asta la actualul loc de muncă, atunci schimbă ceva. 

Departe de a fi o acțiune impulsivă, această alegere este bazată pe înțelegerea situației, analizarea contextului și urmarea drumului dorit. Schimbarea poate fi una radicală sau poate să fie doar o cale diferită de a vedea lucrurile, o repoziționare. Important este să iei o decizie care să te aducă mai aproape de locul și de drumul pe care ți-l dorești atât în viața profesională, cât și în cea personală. 

Nu pierd niciun moment

Dacă este ceva cu adevărat important pentru oamenii de succes este timpul. Știu că este cea mai importantă resursă de care dispun și țin foarte mult la modul în care o folosesc. Așa că, Ferdy Ed spune că atunci când simt că pierd timpul pentru că nu mai pot progresa, oamenii de succes iau acțiune: demisionează sau măcar încearcă să schimbe lucrurile la job-ul actual. 

Citește și: 7 acțiuni pe care să le faci pentru a deveni mai plăcut și mai bine văzut

Cum depășesc oamenii de succes momentele de plafonare profesională: își bazează deciziile pe calitățile pe care le au

Dacă vrei să depășești momentele de plafonare din viața profesională, atunci bazează-ți mereu deciziile pe calitățile pe care el ai, în niciun caz pe ce pare să fie cea mai bună variantă pe hârtie sau pe ce îți spun alți oameni. Ai încredere în ce crezi și în ce simți tu. Doar așa vei lua cea mai bună decizie. 

Ferdy Ed susține că nu există nimic din exterior care îți poate spune ce anume te motivează sau te bucură. Cel mai des oamenii de succes iau decizii bazându-se pe ce anume îi face să se simtă satisfăcuți, împliniți. 

Își văd cariera ca pe o afacere

Pentru oamenii de succes totul este o afacere. Iar cariera este abordată în același mod. Oamenii de succes încearcă mereu să vadă imaginea de ansamblu, să-și optimizeze strategiile și să-și execute planurile în cel mai eficient mod posibil. Ferdy Ed le spune “careerpreneurs”. Acesta îi vede ca pe niște oameni care au mereu un plan, care știu să anticipeze evenimentele și nu sunt niciodată luați prin surprindere de un moment de plafonare sau de nemulțumire profesională. Sunt mereu proactivi (în comparație cu ceilalți care sunt mereu reactivi).

Citește și: 6 studii care îți vor schimba strategia de a aplica pentru un nou job

Cum depășesc oamenii de succes momentele de plafonare profesională: se gândesc mereu la care este cea mai bună cultură organizațională care li se potrivește

În cele din urmă, aceștia înțeleg foarte bine că nu există un job perfect într-un context nepotrivit, că nu poți progresa și nu poți fi eficient într-o companie cu care nu te identifici și în care nu te poți adapta. Și aleg mereu în acord cu personalitatea, valorile și visurile pe care le au. 


Dacă ai nevoie de un sfat în carieră, cauți un loc de muncă sau te gândești la reconversie profesională, suntem aici. we do HR. Let’s build together.