Cum reușim să ne schimbăm viața profesională: prima ediție a proiectului START IN CARIERĂ

Săptămână trecută am dat drumul proiectului START ÎN CARIERĂ. Ne-am deschis ușile biroului pentru a ne întâmpina invitații, oameni care au curajul de a visa și de a lupta pentru o viață profesională mai fericită. 

START IN CARIERĂ: Am stat alături de ei mai bine de trei ore într-un sesiune care a avut următoarea structură:

  • prima oră: am învățat cum să ne prezentăm la interviu prin discuții cu toți participanții la workshop
  • a doua oră: am descoperit cum ar trebui să ne organizăm CV-ul
  • a treia oră: am avut un joc de rol care să ne învețe cum să ne comportăm la interviurile de angajare

În cadrul primului workshop, participanții ne-au împărtășit din experiențele pe care le-au avut atunci când și-au căutat un loc de muncă. De exemplu, oamenii ne-au spus că după o perioadă lungă de inactivitate profesională, întâmpină dificultăți în a-și găsi un job. Pe de altă parte, am avut participanți la curs care își doresc să evolueze în carieră și își caută acum drumul pentru a face acest lucru. 

Start în carieră

Ne-am bucurat să îi avem aproape și să îi ajutăm, oferindu-le bucățele din experiențele noastre profesionale. Am avut discuții deschise cu fiecare dintre aceștia și i-am ajutat să își clarifice informațiile despre cum trebuie să își alcătuiască CV-ul – de la conținut (care sunt joburile și responsabilitățile care merite să fie trecute, ce cursuri trebuie menționate sau ce certificări trebuie amintite), până la formă (cum își aleg fontul pentru document, ce așezare în pagină să folosească etc).

Start în carieră

Mai mult decât atât, pe parcursul întâlnirii noastre am făcut exerciții aplicate și am desprins un ghid de bune practici pentru realizarea unui CV interesant și eficient. Un ghid din care putem aminti aici: atenția pentru poza aleasă, obligativitatea trecerii datelor de contact (adresa de mail și telefon), dar și onestitatea care trebuie să stea la baza alegerii tuturor informațiilor trecute în acest document.

Până la întâlnirea viitoare, de pe 19 iulie (vineri), ne bucurăm că am văzut că oamenii sunt deschiși la astfel de evenimente care îi ajută la dezvoltarea în carieră. Iar dacă vrei să dai și tu START IN CARIERĂ și să iei și tu parte la aceste întâlniri, te așteptăm să ne dai un mail pe adresa Andreei Ionel, colega noastră care se ocupă de acest proiect: [email protected]. Sau să ne scrii pe pagina noastră de Facebook.