Cum să faci un interviu de angajare mai puțin stresant pentru candidat

Este complet normal pentru orice candidat aflat în fața unui interviu de angajare să fie nervos. Să aibă emoții. Iar acest lucru este justificat de multe ori și de faptul că aceștia vin pentru postul la care au visat. Sunt în fața unui moment extrem de important din viața lor profesională, așa că este normal să apară anxietatea. Însă, aflați în fața unei astfel de presiuni, este posibil să nu livreze. Să nu ofere cea mai bună versiunea a lor, de aceea este important ca omul de resurse umane să îl ajute, să îl susțină și să îl încurajeze.

Și tocmai pentru că a-i oferi intervievatului un mediu propice, mai jos găsiți câteva tactici despre cum puteți să faceți din interviul de angajare o experiență plăcută pentru orice candidat. Cum puteți să îl ajutați pe acesta să aibă cea mai bună prestație posibilă. 

Fii o gazdă bună la un interviu de angajare

Întâmpină-ți oaspetele așa cum ai face-o dacă ar veni în vizită la tine acasă. Oferă-i un pahar cu apă sau o ceașcă cu cafea ori ceai. Încurajează-l să fie curios și să descopere locul de muncă din care ar putea face parte. Nu îl lăsa să te aștepte în liniște pe hol. Și în niciun caz nu îl lăsa să aștepte alături de alți candidați care au venit pentru același post. Încearcă să eviți orice fel de situație tensionată sau stânjenitoare. 

Citește și: Cum ar trebui să răspunzi la cele mai plictisitoare și mai des întâlnite întrebări dintr-un interviu de angajare

Ai grijă la impresia pe care o lași 

Atunci când vorbești cu un candidat este foarte important să pari profesionist și să arăți că știi să îți faci meseria. Fii conștient că nu este vorba doar despre tine, ci că reprezinți întreaga organizație. Folosește o față impersonală care să nu îți trădeze emoțiile, judecățile sau părerile personale, dar asta nu înseamnă să nu fii empatic. 

Fii cald și prietenos. Și ține cont de faptul că un interviu este un drum cu dublu sens: nu doar tu trebuie să îl placi pe el, ci și candidatul trebuie să își facă o impresie bună despre tine (și, până la urmă, despre companie). 

Spune-i candidatului despre tine în timpul unui interviu de angajare

Indiferent de cât de mult vei ajunge să lucrezi ulterior cu acesta este important să îți iei timp să te prezinți. Cine ești. De ce ești tu persoana care îl intervievează. Ce rol ai în cadrul companiei și ce relației vei avea cu el, dacă îți va deveni coleg. Aceste informații vor detensiona atmosfera de la începutul interviului și îl vor ajuta pe candidat să își facă o idee despre cum este structurată compania. Ține cont de faptul că orice intervievat este interesat de rolul pe care îl va avea în cadrul organizației, așa că spunându-i de la început acest lucru se va simți mai liniștit și, în același timp, mai interesat de job. 

Citește și: Cum te-ar putea ajuta informațiile personale pe care le împărtășești la un interviu de angajare

Evită întrebările capcană

Mulți intervievatori consideră că întrebările capcană reprezintă o oportunitate pentru a vedea felul în care gândesc candidații. Există, fără doar și poate, modalități diplomatice de a întreba despre minusuri sau despre motivul pentru care vor să plece de la actualul loc de muncă, însă nu există niciun motiv pentru a începe cu aceste lucruri. Sunt foarte multe conotații negative care pot veni odată cu aceste subiecte, așa că încearcă să nu le adresezi înainte ca atmosfera să se detensioneze. Arată-i încredere candidatului și abia apoi atinge subiectele sensibile. 

Nu îl pune niciodată la colț

Nu contestă nimeni că procesul de recrutare mănâncă foarte mult timp, însă acest lucru nu îi dă dreptul nimănui să nu îi oferi timpul și atenția necesară oricărui candidat. Așa că, dă-i șansa să se liniștească, să se acomodeze și să se prezinte cât mai bine cu putință. Nu trata interviul ca pe un inchizitoriu. Arată-i care sunt lucrurile care te-au impresionat în CV-ul lui, apreciază-i experiența și cunoștințele. Vorbește-i despre cultura organizațională a companiei și despre motivele pentru care s-ar potrivi în acestă echipă. 

Experiența cu care va pleca după interviu va fi imaginea pe care o va avea despre compania pe care o reprezinți. Iar în zilele noastre, experințele sunt vitale pentru fidelizarea unui client sau a unui angajat. În plus ține minte un lucru: candidații cei mai buni vor avea mereu oferte, așa că fiecare impresie pe care o faci poate să fie decisivă în alegerea lor.